... / Story's / Actueel / ‘Moth To A Flame’ nieuwe single van DELAIN - Album ‘Dark Waters’ komt uit op 10 februari 2023
Actueel

Updated 11/01/2023

Actueel

‘Moth To A Flame’ nieuwe single van DELAIN - Album ‘Dark Waters’ komt uit op 10 februari 2023

In 2022 sloeg DELAIN een nieuwe weg in door een nieuwe line-up én een nieuw studioalbum aan te kondigen. ‘Dark Waters’ verschijnt op 10 februari via Napalm Records en zet de toon voor het volgende tijdperk, terwijl de band toch vasthoudt aan hun unieke geluid met bombastische nummers vol contrasten en verzorgde orkestrale arrangementen. Als (derde) voorproefje is er nu de emotioneel gedreven single ‘Moth To A Flame’.

Samen met toetsenist, oprichter en belangrijkste songwriter Martijn Westerholt versterken de originele gitarist Ronald Landa en de originele drummer Sander Zoer de continuïteit van DELAIN, terwijl de nieuwe leden – zangeres Diana Leah en bassist Ludovico Cioffi – de sound verder ontwikkelen. Hoewel het een nieuwe start is zet het album ‘Dark Waters’ de nalatenschap van de band voort. Het bevat alles waar DELAIN al jaren voor staat: ​​een sonische achtbaanrit van aanstekelijke deuntjes met explosieve elementen - variërend van pop- tot filmscore-geïnspireerde muziek tot zinderende metal. De nieuwe muziek smelt perfect samen met de stem van de nieuwe zangeres Diana Leah, die haar talent en muzikale verfijning al eerder liet horen in de single ‘Beneath’.

Del2

DELAIN in de nieuwe line-up - Foto: Andrea Falaschi 

Frisse invloeden

"Ik ben buitengewoon trots op dit nummer”, vertelt Martijn Westerholt over ‘Moth To A Flame. “Het is een van de meest vrolijke nummers op het album, terwijl het ook de zwaarste gitaarriff heeft, en Diana's zang is uitstekend! Het is een geweldige combinatie waarvan ik denk dat fans er dol op zullen zijn."

Over het nieuwe album: “’Dark Waters’ heeft alle elementen waar DELAIN bekend om staat: onze kenmerkende heavy gitaarriffs, massieve orkestpartijen, zowel heavy metal als popzang en rockopera-vibes samen met jaren 80 synthgeluiden. Kortom, dit is absoluut een herkenbaar DELAIN-album dat klassieke ‘DELAIN-elementen’ bevat en tegelijkertijd een stap vooruitzet met nieuwe, frisse invloeden.”

Tracklist

Delain
  1. Hideaway Paradise
  2. The Quest and the Curse
  3. Beneath
  4. Mirror of Night
  5. Tainted Hearts
  6. The Cold
  7. Moth to a Flame
  8. Queen of Shadow
  9. Invictus
  10. Underland

Pre-order

Dark Waters komt uit in de volgende versies: 2-LP Gatefold BLACK, 2-CD Digisleeve + Shirt Bundle (enkel via de Napalm Shop), 2-LP Gatefold Marbled Blue/Black/White (300 stuks – enkel via de Napalm Shop) en een ‘Wooden Boxset’ incl. digisleeve 2CD’s (Regular Album + Instrumental Album), 1-CD Slipcase met Orchestral Album, Coasters (6pcs), Flag en Band Picture Postcard. De box is gelimiteerd tot 500 stuks en is eveneens enkel verkrijgbaar via de Napalm Shop). ‘Dark Waters’ zal ook beschikbaar zijn als digitaal album. Vooraf bestellen kan HIER.