... / Story's / Actueel / MOKER viert 15de verjaardag van ‘Translating The Pain’ met gelimiteerde LP-release
Actueel

MOKER viert 15de verjaardag van ‘Translating The Pain’ met gelimiteerde LP-release

De Antwerpse death metal / deathcore band MOKER heeft een overeenkomst gesloten met platenlabel Necktwister om hun album ‘Translating The Pain’, oorspronkelijk gereleased in 2007, op LP uit te brengen.

Met hun muzikale uitspattingen maakt MOKER zijn naam helemaal waar: de band teistert al sinds het ontstaan ergens in 2003 de podia met krachtige, snelle, ritmische en brutale death metal met slam-invloeden, in een adem gecombineerd met een robuuste deathcoreattitude en een hoge ‘moshability rating’. Kortom: het beukt steevast als een sloophamer. De band drijft op het vermogen om over te schakelen van snelle, maar pakkende riffs naar een ziedende brutaliteit die de hersenen openrijt.

Os0dbvtpwlso0igi

In hun bijna twintigjarige carrière brachten de heren van MOKER een split-EP uit met Outcast (2006) en vier full length albums: ‘Translating The Pain’ (2007), ‘Total Domination‘ (2009), ‘Satan’s Den’ (2014) en ‘Home Invader’ (2017). Momenteel werken ze aan nieuwe muziek, maar in afwachting daarvan sloegen ze de handen in elkaar met Necktwister om een ‘limited edition 15th anniversary LP’ van hun debuutalbum ‘Translating The Pain’ uit te brengen.

Spectrum van brutaliteit

Moker TTP

Luid, allesverpletterend en beukend van begin tot eind: dat is het minste wat we van ‘Translating The Pain’ kunnen zeggen. De plaat, die tien tracks omvat en lof oogstte in de nationale en internationale pers, werd in 2007 opgenomen, gemixt en gemasterd in de CCR Studio (Aborted, Leng Tch'e, In-Quest, Liar,...). Het misselijkmakende, met bloed bespatte spectrum van brutaliteit is perfect geschikt voor fans van brutale death metal, deathcore, slam en zelfs beatdown. Het originele artwork (zie foto) voor het album is gemaakt door Svencho (Aborted, Coffin Feeder, Fetal Blood Eagle). De LP-release zal een herinterpretatie van dit kunstwerk krijgen, terwijl de muziek door Sven Janssens geremasterd is om beter aan te sluiten bij een vinyl release.

Meer nieuws volgt van zodra de exacte releasedatum bekend is.