... / Story's / Actueel / PRONG laat van zich horen met nieuwe single ‘Breaking Point’ - Europese tour met LIFE OF AGONY nu van start
Actueel

Updated 11/01/2023

Actueel

PRONG laat van zich horen met nieuwe single ‘Breaking Point’ - Europese tour met LIFE OF AGONY nu van start

Er zijn weinig andere hedendaagse metalbands die zoals PRONG synoniem staan voor een nuchtere houding, uithoudingsvermogen én een hechte band met hun fans. Het was lang wachten sinds de release van de EP 'Age Of Defiance' uit 2019, maar nu is dat wachten voorbij. Vandaag, aan de vooravond van hun Europese tour met LIFE OF AGONY, heeft de band uit New York een gloednieuw nummer uitgebracht. Met ‘Breaking Point’ luiden ze hun langverwachte terugkeer in.

Prong 2

"De oorsprong van het nummer situeert zich tijdens het ‘afnemende’ deel van de pandemie”, geeft zanger/gitarist/oprichter Tommy Victor mee. “Ik moet toegeven dat ik de hoofdriff bedacht toen we op tournee waren met Black Label Society. Ik denk dat dat voor sommigen logisch zal zijn. Er was zoveel onzekerheid. Wat ons werd verteld, veranderde steeds. De drukte op die tour was zo intens. Het leek alsof iedereen al deze frustraties aan het uitzweten was. Iedereen was het gewoon beu. Ik denk dat dat sentiment bij veel mensen is gebleven en zelfs is gegroeid. Het is een nummer van het type 'algemene frustratie in de wereld'.”

Prong 1

PRONG-frontman Tommy VICTOR - Foto: Nathaniel Shannon

Victor is teruggekeerd naar de typische heavy, solide, gemene riffs waar de band destijds om bekend stond. "Ik denk dat de verhuis terug naar New York hierbij heeft geholpen. Ik ben nu echt blij met waar ik ben. Ik denk dat dit ook duidelijk doorklinkt in de nieuwe nummers en duidt op een verjongde houding."

PRONG op tour

(met LIFE OF AGONY)

28/01/23 – Trix, Antwerpen

01//02/23 – Melkweg, Amsterdam

--> Deze zomer is PRONG op vrijdag 11 augustus ook te gast op het ALCATRAZ Festival in Kortrijk.