... / Story's / Actueel / RAMMSTEIN neemt de tijd
Actueel

Stef Maes

10/03/2022

Updated 10/03/2022

Updated 10/03/2022

Actueel

RAMMSTEIN neemt de tijd

Op 29 april laat RAMMSTEIN hun nieuwe album ‘Zeit’ op de wereld los. Dat nieuws viel vandaag uit de lucht. Er was al langer sprake van nieuw werk. Dat kwam tot stand de afgelopen twee jaar.

Normaal had de band dan de globe rond getrokken, maar om de gekende reden werden hun concerten wereldwijd meermaals verplaatst. Een lot waar hun nieuwe album ook ten prooi aan bleek te vallen. Vorig week raakte immers bekend dat de release vertraging ging oplopen vanwege een tekort aan papier. Het zal je maar gebeuren ...

RAMMSTEIN 2022 Windkanal (C) Bryan Adams Universal Music

Foto: Bryan Adams

Rammstein Zeit Cover

Met de nodige luister werd via www.rammstein.de de andermaal fraaie clip van het titelnummer voorgesteld. Een ballade die fragiel start en opbouwt naar een epische finale. Kortom, alle elementen die we gewend zijn van de Duitse band, zijn aanwezig. Tegelijk werd ook bekendgemaakt dat alles verschijnt in de meest denkbare vormen en gewichten en gaf men ook de hoes vrij. Hierop zien we de bandleden neerdalen van de Trundelturm in Berlijn, een monument waar vroeger research voor de luchtvaart werd gedaan. Leuk weetje is dat de bijzonder artistieke foto van de hand is van Bryan Adams, inderdaad de Canadese rocker. Hij leverde ook alle andere press shots af.

Rammstein speelt op 3 en 4 augustus 2022 in Park de Nieuwe Koers te Oostende. Beide shows zijn uitverkocht.