... / Story's / Actueel / SABATON neemt BABYMETAL en LORDI mee als voorprogramma’s op ‘Tour To End All Tours’
Actueel

Updated 19/10/2022

Actueel

SABATON neemt BABYMETAL en LORDI mee als voorprogramma’s op ‘Tour To End All Tours’

In april en mei 2023 werkt SABATON het Europese luik af van de uitgestelde ‘Tour To End All Tours’ om hun eerder dit jaar verschenen album ‘The War To End All Wars’ live voor te stellen. De Zweedse band heeft aangekondigde de Japanse pop-metalact BABYMETAL en het Finse LORDI mee op tournee te nemen.

"Als er ooit een band was die alle regels zou breken, dan is het wel BABYMETAL”, geeft SABATON-frontman Joakim Brodén mee. “Ze hebben de kracht en de precisie om een full heavy metal-show te leveren."

De zanger en BABYMETAL zijn overigens geen onbekenden voor elkaar. Joakim leverde eerder al een gastbijdrage op ‘Oh! Majinai’ van het derde album ‘Metal Galaxy’ (2018) en stond in Japan zelfs een keer mee op het podium tijdens de ‘Babymetal World Tour 2018’. SABATON komt op 25 april 2023 langs in de Rockhal in Esch-sur-Alzette (LU), op 3 mei in de Ziggo Dome in Amsterdam (NL) en op 13 mei in het Antwerpse Sportpaleis (BE).

Sabaton2022 4

Foto: Tim Tronckoe

‘Echoes Of The Great War’

Sab2

SABATON kondigde eind vorige maand de release aan van de EP-trilogie ‘Echoes Of The Great War’. Het drieluik staat, net als de twee vorige full albums, in het teken van WO I. “De verhalen over de Eerste Wereldoorlog fascineren ons, dat bewijzen onze twee studioalbums ‘The Great War’ en ‘The War To End All Wars die we aan dit conflict hebben gewijd”, aldus nog Brodén. “‘Echoes Of The Great War’ brengt nieuwe nummers over de Eerste Wereldoorlog, gekoppeld aan actueel gerelateerde muziek. Met deze WOI-collectie kun je jezelf vertrouwd maken met deze ongelooflijke oorlogsverhalen, terwijl je tegelijkertijd je dorst naar metalmuziek lest.”

Het eerste deel ‘Weapons Of The Modern Age’ (met de single 'Father') is inmiddels uit. “In tijden van conflict is de wetenschap sterk verbonden met het oorlogssysteem. De Eerste Wereldoorlog was getuige van enkele van de grootste sprongen in de wetenschappelijke evolutie, waarbij land, zee en lucht werden bewapend op manieren die nog nooit eerder waren gezien. Deze EP werpt licht op de krachtige en verwoestende tactieken die werden gebruikt om de oorlog te bestrijden”, voegt Pär Sundström daar nog aan toe.

‘The Other One’

Babymetal 2022

Ook BABYMETAL heeft plannen om een nieuw studioalbum uit te brengen. Op 24 maart 2023 staat de release gepland van hun eerste conceptalbum ‘The Other One’. In oktober, november, januari, februari en maart geeft de band daarvan als voorproefje niet minder van vijf digitale singles prijs. Yuimetal neemt na haar vertrek in 2018 geen deel meer uit van de band en kiest voor een solocarrière. Su-metal en Moametal gaan voor zover bekend door als duo.