... / Story's / Actueel / SYLVAINE brengt eerste single uit van nieuwe EP
Actueel

SYLVAINE brengt eerste single uit van nieuwe EP

SYLVAINE is uitgegroeid tot een leidraad voor ambient post-metal en atmosferische black metal, maar vandaag gaat Kathrine Shepard, de artieste achter Sylvaine, terug naar haar roots met de nieuwe EP ‘Eg Er Framand’ die op 22 maart uitkomt op Season of Mist.

'Eg Er Framand' is een diep introspectieve en serene reis door het rijke tapijt van Noors erfgoed en traditie. Oude volksverhalen komen tot leven in dit nieuwe hoofdstuk van haar muzikale odyssee en bieden een blik in de diepten van haar creatieve geest en een verkenning van de wortels die haar kunstenaarschap verankeren. Toen ze opgroeide in Noorwegen, te midden van de contrasten tussen natuur en stedelijkheid, trad Kathrine Shepard vaak op in de kerk van Kampen in Oslo. Dit 19e-eeuwse relikwie is ook de plek waar ze de etherische nieuwe EP heeft opgenomen. De eerste single ‘Dagsens Augo Sloknar’ heeft een mysterieuze oorsprong - met teksten die in 1891 geschreven zijn door Elias Blix, een professor die later politicus werd en ook hymnen schreef. Sylvaine blijft trouw aan de delicate, eerbiedige melodie van het origineel en zingt het nummer op een ademende, langgerekte fluistertoon die tegelijkertijd spookachtig en rustgevend is.

2E77887b C091 E113 Eea4 658Ceb364d1b

SYLVAINE - Foto: Helena Aguilar Mayans

Viscerale reis

Kathrine Shepard weeft een ingewikkeld tapijt van emoties door middel van muziek. Een transcendentale brug tussen werelden, een betoverende dualiteit die het mooie en het harde, licht en duisternis, sereniteit en chaos, en het delicate evenwicht tussen de buitenwereld en het innerlijke heiligdom van de ziel omvat. Het is een symfonie die de menselijke ervaring in harmonie brengt met haar spirituele oorsprong - een resonantie van iets voorbij het tastbare.

De composities van SYLVAINE zijn een viscerale reis door het enorme spectrum van emoties die de complexiteit van de menselijke ervaring te bieden heeft. Ze kapselen de inherente worsteling van het zijn van een entiteit in deze wereld, maar er toch niet helemaal van. Katherine's muziek dient als kanaal voor haar diepste gevoelens, een cathartische uitdrukking van het eeuwige verlangen dat in de kern van haar melodieën huist.

Tracklist

Sylvaine Ep
  1. Dagsens Auga Sloknar Ut
  2. Arvestykker
  3. Eg Veit I Himmelrik Ei Borg
  4. Livets Dans
  5. Tussmørke
  6. Eg Er Framand