... / Story's / Actueel / TALLAH komt opnieuw met gruwelijke verhaal op de proppen
Actueel

Updated 10/03/2022

Actueel

TALLAH komt opnieuw met gruwelijke verhaal op de proppen

Het Amerikaanse nu-corekwintet TALLAH heeft hun tweede full album, ‘The Generation Of Danger’, aangekondigd. Het album wordt op 9 september 2022 uitgebracht via Earache Records en draait, net als hun debuutalbum, om een gruwelijk verhaal, bedacht door de band zelf.

Met ‘The Generation Of Danger’ wil TALLAH de grenzen verleggen die op het vorige album ‘Matriphagy’ (2020) werden getrokken. De eerste single 'Telescope' en de bijbehorende videoclip die ondertussen online te horen en te zien zijn, geven een voorproefje van het duistere universum dat de band op het nieuwe album verkent. De plaat werd opnieuw opgenomen met producer Josh Schroeder in Random Awesome Studio en bouwt verder aan het fascinerende donkere nu-core metalbeest dat TALLAH heeft gecreëerd en op de wereld losgelaten.

Tallah Telescope 2022 4

Geniale wetenschapper

Tallah

Inhoudelijk vertelt het album een gruwelijk verhaal dat de band de komende maanden voorafgaand aan de release verder zal onthullen. “’The Generation Of Danger’ is een compleet nieuw en fris concept, zowel tekstueel als instrumentaal”, zegt frontman Justin Bonitz. "We wilden wat ‘Matriphagy’ zo goed maakte, opkrikken tot 150%. De tracks zijn echt monsterlijk. Het verhaal gaat over mensen die verbergen wat ze echt willen, totdat iemand anders langskomt en hen dwingt aan de oppervlakte te komen. Het is een conceptalbum over een geniale wetenschapper die het beu is onder het tapijt te worden geveegd. Nadat het miljardenbedrijf dat hem in dienst heeft genomen, de eer krijgt voor zijn nieuwste, bekroonde uitvinding, neemt hij wraak door hen te dwingen deel te nemen aan het grootste experiment dat de wetenschap ooit heeft gezien."

Interactief game

Tallah 2

"’Telescope’ is een van de snelste en meest chaotische nummers op ‘The Generation Of Danger’", vertelt drummer Max Portnoy over de nieuwe single. “Het was het eerste nummer waar ik aan begon te werken voor de plaat en het heeft honderden veranderingen ondergaan. Het nummer heeft twee verschillende refreinen, het ene melodieus en het andere met een meer rap-achtige sfeer. De song heeft veel te bieden.”

Tallah Telescope Lyrics (1)

De band heeft ook een interactief game gecreëerd om het album te promoten, waardoor fans ‘de aspecten van het donkere ‘The Generation of Danger-universum’ kunnen ontdekken’.“Het TGOD-spel was iets wat ik wilde doen sinds we begonnen te denken aan unieke manieren om dit album te presenteren”, vervolgt Portnoy. “Het was een idee dat ik nog niemand eerder had zien doen. Het is de perfecte manier om informatie te geven over het concept van het album en tegelijkertijd flink wat teasers uit te sturen.”