... / Story's / Actueel / THE DEAD DAISIES stralen warmt uit met nieuwe single en kondigen EU tour aan
Actueel

Updated 27/05/2022

Actueel

THE DEAD DAISIES stralen warmt uit met nieuwe single en kondigen EU tour aan

'Radiance' is de eerste single van het nieuwe album van THE DEAD DAISIES dat in augustus uitkomt. De band heeft de afgelopen maanden muziek geschreven en opgenomen in Los Angeles met producer Ben Grosse.

‘Radiance’ dient zich aan als een eclectische, heavy rocktrack met een riff die baadt in een jaren 70-sfeer. De krachtige zang van Glenn Hughes (Deep Purple, Black Country Communion) torent hoog uit boven een muzikale storm van dubbele gitaren van Doug Aldrich (Whitesnake, Dio) en David Lowy (MINK, Red Phoenix). Het potige drumwerk van Brian Tichy (Whitesnake, Foreigner) maakt het werk helemaal af. “‘Radiance’ was het eerste nummer dat we voor het album schreven", vertelt Glenn Hughes. "We wilden een universeel ontwaken creëren met de tekstuele inhoud. Muzikaal is het zwaar geënt op groove en beweging.”

TDD Studio 14.03.22 83381

THE DEAD DAISIES in de studio - Foto: The Dead Daisies 

DD

'Radiance' gaat gepaard met een metafilm die je meeneemt naar een parallel universum met de digitale nakomelingen van de Daisies, ‘The Meta Daisies’. Samen met hun beschermer Daisy geven ze een voorproefje van wat er allemaal aan zit te komen in de Daisyland Metaverse. De video gaat op 2 juni in première met de jonge en krachtige Avatars van de Daisies.

Live

Op 3 juni komen de Daisies naar Europa waar ze podia zullen delen met Judas Priest, Foreigner en Whitesnake. De band treedt aan op festivals zoals Graspop Metal Meeting (België), Hellfest en God Save The Kouign Fest (Frankrijk), Masters Of Rock Festival (Tsjechië) en het Time To Rock Festival (Zweden), en plant ook een reeks headlineshows.

11/06/2022 - Muziekcentrum De Bosuil, Weert (NL)

19/06/2022 - Graspop Metal Meeting, Dessel (BE)

22/06/2022 – Rockhal, Esch-sur-Alzette (LU) – met Judas Priest