... / Story's / Actueel / UNEARTH viert zijn 25-jarig bestaan met nieuwe single/video ‘The Wretched; The Ruinous’
Actueel

UNEARTH viert zijn 25-jarig bestaan met nieuwe single/video ‘The Wretched; The Ruinous’

UNEARTH-zanger Trevor Phipps legt uit: "'The Wretched; The Ruinous' is een samenvatting van ons aankomende album als geheel, zowel muzikaal en tekstueel, aangezien het de agressie, kracht, melodie, energie en duisternis laat zien wanneer UNEARTH op volle toeren draait. Deze vooruitgeschoven track legt thematisch de volledige schuld bij de mensheid voor de vernietiging van onze planeet en het massale uitsterven van miljoenen soorten, evenals de uiteindelijke uitroeiing van de mens als gevolg van onze nalatigheden in verband met de klimaatcrisis.”

Unearth - Foto: Mezgarth

Foto: Mezgarth

“De eerste video voor de nieuwe plaat is opgenomen in een van onze favoriete plekken op de planeet: Tokio, Japan. De rauwe energie van het publiek werd gevangen door de getalenteerde Seidai Takekoshi en zijn extra cinematografen Seijito Nishimi en Ryo Minekawa, die allemaal in het publiek, in de pit en op het podium stapten om de kracht en emotie die dit nummer met zich meebrengt goed vast te leggen. We zijn verheugd om jullie al het eindresultaat te laten zien. Tot ziens, ergens onderweg ‘on the road’ in 2023 en erna."

UNEARTH zijn niets minder dan vaandeldragers en bewaarders van het geloof als het aankomt op Amerikaanse metalcore. Zij waren de voorlopers die nooit hebben getwijfeld en zijn blijven geloven in Europese melodieus getinte death metal, aangejaagd door Amerikaanse thrash en hardcore. Nu, na bijna 25 jaar in een carrière waarin de menigte uit Massachusetts ontelbare optredens en enorme festivals op zes continenten heeft gespeeld, honderdduizenden platen heeft verkocht en enkele van de belangrijkste bands in extreme metal van vandaag heeft geïnspireerd, blijven ze hun kracht uitstralen.

Unearth The Wretched; The Ruinous cover

Voor UNEARTH is de missie eenvoudig. Blijven wie ze zijn. “We hebben deze band gevormd om muziek voor ons te maken, niet om iets voor iemand anders te creëren. Zodra we dat deden, raakten mensen ermee verbonden, en het heeft ons bijna 25 jaar lang vooruit geholpen. We kijken uit naar nog eens 25. Reken maar, de storm die UNEARTH ontwikkelt zal niet snel gaan liggen.”

"De mentaliteit is altijd geweest om UNEARTH zo lang mogelijk op de been te houden", zegt zanger Trevor Phipps. “We hebben voortdurend de carrières van Cannibal Corpse, Testament, Exodus en Slayer aangehaald als voorbeelden van bands die doorgingen, bleven geloven in hun eigen kracht en muziek en hard toerden over de hele wereld. We hebben die mentaliteit al vroeg overgenomen en het heeft ons bijna een kwart eeuw op de been gehouden. We houden van wat we doen en we zullen het blijven doen.”

Hell on Earth Tour 2023 with Misery Index, Year Of The Knife, Turbid North and Leech

04/02 Antwerp, BEL – Trix

04/05 Eindhoven, NET – Dynamo