... / Story's / Actueel / YES kondigt nieuw studioalbum ‘Mirror To The Sky’ aan voor release op 19 mei 2023 en lanceert eerste single ‘Cut From The Stars’
Actueel

YES kondigt nieuw studioalbum ‘Mirror To The Sky’ aan voor release op 19 mei 2023 en lanceert eerste single ‘Cut From The Stars’

YES (Steve Howe, Geoff Downes, Jon Davison, Billy Sherwood & Jay Schellen) zijn verheugd hun nieuwe studioalbum ‘Mirror To The Sky’ op InsideOutMusic/Sony Music aan te kondigen. Zegt Steve Howe, het langstzittende lid van YES, meestergitarist en producer van Mirror To The Sk: “We hebben de continuïteit behouden in de aanpak die we op ‘The Quest’ hebben vastgelegd, maar we hebben onszelf niet herhaald. Dat was het belangrijkste. Zoals YES in de jaren zeventig het ene na het album ons deed groeien, gaan we ook nu er op vooruit. Dit album laat zien dat we groeien en weer opbouwen.”

Yes - Foto: Gottlieb Bros

Foto: Gottlieb Bros

Voor YES, that ‘next thing’ is een verzameling energieke, ingewikkelde, weelderige en gelaagde nieuwe studiosongs voor een album dat bijdraagt aan de veelgeprezen nalatenschap van de band, terwijl het een pad uitstippelt naar de opwindende toekomstige tijden die voor ons liggen.

Terwijl ze ’The Quest' aan het afronden waren, waren er nog heel liedjesschetsen, structuren en ideeën die aandacht vroegen. YES kreeg daarbij onvoorwaardelijke steun van InsideOut-baas Thomas Waber, die hen aanmoedigde om door te gaan in de studio, maanden voordat ‘The Quest’ überhaupt in de verkoop zou gaan. Het was alsof ze benzine op hun creatieve vuur gooiden.

"Toen we alles afleverden en ze net het vinyl en alles in productie brachten, bevonden we ons nog erg in die creatieve zone", legt Steve Howe uit. "Dat geloof dat Thomas in ons had, betekende echt veel", zegt hij.

"We kunnen echt met elkaar overweg als mensen", zegt Jon Davison. “Ik heb het gevoel dat iedereen naar binnen gericht is naar de grotere cirkel, concentrisch naar de kern van de hoogste normen die YES definiëren. Het is geweldig om hier getuige van te zijn en om er een rol in te spelen. Ik geloof dat dit levendig wordt weerspiegeld in de muziek en de creatieve inbreng die iedereen bereid is toe te passen, niet ten voordele van het individu, maar voor het grotere geheel dat YES is.”

Yes Mirror To The Sky cover

‘Mirror To The Sky’ bevat niet één, maar vier nummers van meer dan acht minuten, met als uitschieter het meeslepende en filmische veertien minuten durende titelnummer. Wat meer is, de nummers, zoals YES' beste, nemen de luisteraar mee op een brede dynamisch gevarieerde reis van soundscapes met Steve Howe's oogverblindende gitaarspel, Jon Davison’s engelachtige, kristallijne zang, Billy Sherwood's behendig dansende bas, toetsentovenaar Geoff Downes' onberispelijke geluiden en voortreffelijke melodieën plus de meesterlijk gecontroleerde explosies van Jay Schellen op drums.

'Mirror To The Sky' zal beschikbaar zijn in verschillende formaten, allemaal geïllustreerd met werk van oud YES-artiest en medewerker Roger Dean:

Ltd Deluxe Electric Blue 2LP+2cd+blu-ray kunstboek met poster

Ltd Deluxe 2cd+blu-ray kunstboek

Ltd 2cd digipak

Met standaard cd-doosje

Uitklaphoes 2LP+LP met boekje

Digitaal album

De blu-ray-edities bevatten het album als Dolby Atmos, 5.1 Surround Sound, instrumentale versies & hoge resolutie stereo mixes.

Vooraf bestellen kan HIER.