... / Story's / Concerten / Puffende gezichten met een brede glimlach
Concerten

Updated 03/07/2024

Concerten

Puffende gezichten met een brede glimlach

Escape The Fate + Stitched Up Heart – 25 juni 2024, Kavka Oudaan, Antwerpen

Escape The Fate, met Stitched Up Heart als gastoptreden, streek neer in zaal Kavka te Antwerpen voor hun eerste en meteen ook enige stop van de tour in België. Na zovele jaren hierop te wachten moesten we hierop wel present zijn. Bij (eindelijk) zomerse temperaturen was het al puffen en zweten vooraleer ze eraan begonnen.

Tekst en foto’s: Virginie Sayoen

SUH

Stipt op tijd schoot STITCHED UP HEART met voorop leading lady Alecia 'Mixi' Demne uit de startblokken. Al bij de eerste tonen en de eerste ‘lieflijke’ grunts, voelde je al meteen dat deze band het kot zou afbreken. De zangeres en haar discipelen waren duidelijk in vorm, want er werd niet lang gewacht om op haar vraag een moshpit te openen. Gitarist Randy nam zelfs even de tijd om een paar smartphones te pikken van de fans frontstage en zelf aan de gang te gaan met video's ... Jaren gewacht om deze band aan het werk te zien, en wat voor een zot optreden was me dat! Alsof de temperaturen in de zaal nog niet hoog genoeg waren. Met ‘To The Wolves’, ‘Conquer And Divide’, ‘My Demon’ en ‘Posses Me’ werd vooral het nieuwe materiaal aangesneden. In sneltempo oversteeg de ene hit de andere. De zangeres wist ons te vertellen dat België zo’n mooi en lekker land was, de voorbije week hadden ze zich hier tegoed gedaan aan bier, wafels en ijsjes? Na deze boodschap van algemeen nut ging de frontdame terug lekker van jetje op haar gitaar. Bij het laatste liedje dook ze de moshpit in om zelf duchtig mee aan het moshen te slaan. Definitely badass woman, denk je dan. Dit soort optredens in smallere venues hebben we graag: niet te veel volk, maar des te gezelliger.

ESF

Alvast een mooie avond en dan moest ESCAPE THE FATE nog aan hun stuk beginnen.  De band uit Las Vegas met zanger Craig Mabbit, drummer Robert Ortiz, bassist TJ Bell’ (ex- Motionless In White), en gitaristen Kevin (Thrasher) Graft en Matti Hoffman hielden de scepter in handen en wisten hoe ze deze aan het volk moesten overhandigen. Menig bier werd aangerukt en de ganse zaal stond mee te springen, moshpits werden bijna heilig verklaard.

Deze band staat al achttien jaar onverschrokken op de planken en dompelt je onder in een soort van nostalgie, waar emo pop/rock, gemixt met gothic, afgewisseld wordt met stevig gebrul en ferme gitaarriffs. Op de setlist onder meer ‘Situations’, ‘Not Good Enough For Good In Cliche’ en ‘H8 Myself’. Na afloop van hun concert zag je alleen maar puffende gezichten met een brede glimlach, een bewijs van alweer een geslaagd optreden.