... / Story's / Concerten / RICHARD MARX bedient publiek op zijn wenken in La Madeleine
Concerten

Updated 26/09/2022

Concerten

RICHARD MARX bedient publiek op zijn wenken in La Madeleine

25 september 2022 – La Madeleine, Brussel

Het blijft enigszins opmerkelijk dat een Amerikaanse artiest wiens debuut reeds in 1987 verscheen, die bovendien verschillende wereldhits scoorde en wereldwijd meer dan 30 miljoen albums verkocht slechts zelden op het Europese continent optrad en zelfs nooit voordien in België. Dankzij concertpromotor Gracia Live kregen we op zondagavond 25 september 2022 toch de kans om Richard Marx in de chique Brusselse zaal La Madeleine te aanschouwen tijdens zijn ‘The Songwriter Tour’, een solo-akoestische tournee waarbij Marx in zijn eentje met gitaar en piano de bühne vult. Slechts een 300-tal kijklustigen kwam opdagen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Tekst: Erik Spruyt – Foto’s: Franky Bruyneel

Richardmarx7

Toen we de zaal betraden omstreeks 19u45 bleek er al een introfilmpje, dat enkele glorieuze momenten uit RICHARD MARX (9) zijn carrière illustreerde, begonnen te zijn. Deze egoboost heeft de 59-jarige sympathieke Amerikaan uit Chicago nochtans niet nodig, want zijn songschrijverskwaliteiten en perfect intact gebleven zoetgevooisde stem met kenmerkende grain spreken voor zich. Ook al was er dus weinig publieke belangstelling voor deze Belgische passage, het professionalisme droop van de immer good looking - netjes gecoiffeerd, zonder nektapijt weliswaar -  charismatische muzikant af.

Richardmarx9

Het zittend publiek werd op zijn wenken bediend met enkele op voorhand ingediende fan requests (bijvoorbeeld ‘Ready To Fly’ en ‘Chains Around My Heart’), enkele nieuwe songs (‘Same Heartbreak, Different Day’ en ‘Always’) van zijn binnenkort te verschijnen schijf ‘Songwriter’ en natuurlijk een pleiade aan gekende hits. ‘Endless Summer Nights’, ‘Take This Heart’, ‘Satisfied’, ‘Keep Coming Back’, ‘Hazard’, ‘Hold On To The Nights’, ‘Now And Forever’, ‘Should’ve Known Better’, ‘Don’t Mean Nothing’ en uiteraard Marx’ grootste hit ‘Right Here Waiting’ als slotsong, ze passeerden allemaal de revue. Een hele speciale vermelding geven we aan ‘Angelia’, dat door Richard Marx zonder enige versterking werd gebracht. Hierbij onderscheidde het beleefde en gedisciplineerde publiek zich ook, want er werd keurig vocale ondersteuning verleend. Een andere eervolle vermelding krijgt ‘When You Loved Me’ waarbij Marx op het videoscherm begeleid werd door zijn drie zonen Brandon, Lucas en Jesse.

Richardmarx12

Het perfecte geluid, de mooie setting van La Madeleine, de publieksparticipatie en de bezieling van de artiest maakten er zowel voor de ontspannen en best grappige Richard Marx als voor de toeschouwers een uitermate onderhoudende avond van. Jammer genoeg kwam er al na anderhalf uur en 18 gespeelde songs een einde aan de set, maar iedereen trok met een warm gevoel huiswaarts. Blij dat we Richard Marx eindelijk eens live konden zien.

Richardmarx11