... / Story's / Concerten / Ross the Boss + MetalBats
Concerten

Updated 22/06/2022

Concerten

Ross the Boss + MetalBats

9 juni 2022 - De Klinker, Aarschot

Ross the Boss bracht met zijn band op 6 maart 2020 ‘Born of Fire’ uit, net op het moment dat de wereld op slot ging. Er werd sindsdien heel wat geschoven met de bijhorende promotour van de band, maar uiteindelijk stond, misschien wel dankzij de festivals Sweden Rock en Black Silesia Open Air, Ross the Boss uiteindelijk toch in Aarschot als een soort try-out voor beide festivals.

Tekst en Foto’s: Bert Gysemans

Metalbats4

Reeds vroeg op de avond mocht het Nederlandse METALBATS (8) openen. Deze band is niet meer of niet minder dan het legendarische Groningse VORTEX, dat na de dood van hun bezieler en oprichter gitarist Martjo Brongers, verder gingen als MetalBats. Old-school metal boven dus, met vooral oude nummers die de tand des tijds meer dan doorstaan hebben. ‘Drink Bat Blood’ en uiteraard ‘Open The Gate’ ontbraken niet en gingen er in als zoete koek. Tel daarbij het ongebreidelde enthousiasme van de bandleden en The Boss kon zich geen betere opwarmer wensen.

Rosstheboss1

Ross Friedman, beter gekend als ROSS THE BOSS (9), is een levende legende, gekend als stichtend lid van punkband The Dictators en metalband Manowar. De bijna zeventig jaar oude gitarist is ondertussen met zijn eigen band in de weer en staat op ieder podium dat ze hem aanbieden. Zo stond hij, als voorbereiding op twee festivals, dan toch in deze kleine zaal in Aarschot op het podium. De setlist bestond voornamelijk uit Manowar-nummers, waar ‘s mans grooste deel van zijn discografie toch uit bestaat. Via onder andere ‘Sign Of The Hammer’ ‘The Oath’ en ‘Wheels Of Fire’ kwamen we toe aan het deel dat bestond uit nieuwe nummers van ‘Born Of Fire’ die toch wat sneller en potiger bleken te zijn dat de oude Manowar-songs.

Rosstheboss2

In het tweede deel kregen we verder een uitzonderlijke versie van ‘Mountains’ (ook van Manowar). Een pluim overigens voor de stevig musicerende jonge band, waarbij vooral zanger Marc Lopes indruk wist te maken. Hij is weliswaar nog geen  Eric Adams, maar hij komt bij momenten kort in de buurt. Bij de laatste reeks Manowar-nummers, met onder andere ‘Battle Hymns’,  ‘Kill With Power’ en ‘Fighting The World’ ging het spreekwoordelijke dak eraf, werd de kaap van de 90 minuten speeltijd vlot gerond en gingen we voldaan naar huis.