... / Story's / Concerten / RT in the USA: ALICE COOPER’s Halloween Hootenanny in Las Vegas
Concerten

Updated 31/10/2023

Concerten

RT in the USA: ALICE COOPER’s Halloween Hootenanny in Las Vegas

Alice Cooper - 28 oktober 2023 - Bakkt Theater at Planet Hollywood, Las Vegas

Zaterdagavond op de Strip in Las Vegas, tijd om nog eens een concertje mee te pikken. Helaas het laatste in onze reeks RT in the USA. Muziekliefhebbers hebben keuze te over vandaag want in een straal van 5 kilometer spelen zowel  U2, Billy Idol, Lady GaGa, Ed Sheeran, Adele en Rob Zombie samen met Alice Cooper. Wij van Rock Tribune kozen uiteraard voor het laatste. 

Tekst en foto's: Rudy De Doncker

Front2 (1)

Een paar uur voor de show ontvang ik echter een sms van de tourmanager waarin staat dat Rob Zombie zijn stem heeft verloren en vanavond niet kan optreden. Jammer want het is alweer een tijdje geleden dat de band bij ons op tour was. Maar niet getreurd: een headline show van Alice Cooper staat altijd garant voor een avondje topentertainment. Eenmaal aangekomen aan de zaal staat er een lange rij fans die ofwel hun geld terug willen of een upgrade vragen naar betere plaatsen. Dit laatste blijkt vooral het geval te zijn want de zaal met een capaciteit van 4.000 man zit behoorlijk vol.

Alicecooper 281023 Rudydedoncker (1)

Opener vandaag is ‘Lock Me Up’ dat dateert van 1987 en een van de minder bekende nummers van de aloude shockrocker is. Maar dat is dan ook zowat het enige, vanaf dan volgt de ene klassieker de andere op. ‘No More Mister Nice Guy’, ‘I’m Eighteen’ en ‘Bed Of Nails’ worden luidkeels door het publiek meegezongen. Ook goed om te zien is dat gitariste Nita Strauss na een uitstapje naar de band van Demi Lovato naar het oude nest is teruggekeerd. Naast Alice is ze ongetwijfeld de ster van de avond en daar geniet ze ook overduidelijk van. 

Alicecooper 281023 Rudydedoncker (37)

Het nummer ‘Snakebite’ wordt gebracht met – hoe kan het ook anders – een slang die vrolijk rondjes draait rond de nek van de zanger. De hoofdrol bij het nummer ‘Only Woman Bleed’ is dan weer weggelegd voor Sheryl Cooper, de vrouw van de zanger die op het einde van het nummer vakkundig de nek wordt omgedraaid.

Alicecooper 281023 Rudydedoncker (16)

Bij de volgende nummers zien de Alice eerst in een dwangbuis en vervolgens onthoofd worden op de guillotine. Bij ‘I Want To Be Elected’ meet hij zich de rol van presidentskandidaat aan, iets wat niet eens een slecht idee zou zijn. Het is ook meteen het laatste nummer van vandaag maar uiteraard komt de band terug op het podium met de oerklassieker ‘Schools Out’ waarin grote balonnen gevuld met confetti in het publiek worden gegooid.

Alicecooper 281023 Rudydedoncker (11)

Meestal is dit het enige bisnummer maar vandaag worden ‘Go To Hell’ en ‘He’s Back’ als Halloween toegift aan de set gevoegd. Niet evident voor de bandleden die beide songs nog een uur voor de show moesten inoefenen.

Als afsluiter van mijn Rock Tribune in de USA was deze show ook de beste uit de reeks

Alice Cooper For President

Alice Cooper for President

Setlist

 1. Lock Me Up
 2. Welcome to the Show
 3. No More Mr. Nice Guy
 4. I'm Eighteen
 5. Under My Wheels
 6. Bed of Nails
 7. Billion Dollar Babies
 8. Fallen in Love
 9. Snakebite
 10. Be My Lover
 11. Lost in America
 12. Hey Stoopid
 13. Welcome to My Nightmare
 14. Cold Ethyl
 15. Only Women Bleed
 16. Poison
 17. Feed My Frankenstein
 18. ‘The Black Widow’ segment from Alice Cooper: The Nightmare
 19. Black Widow Jam
 20. Ballad of Dwight Fry
 21. Killer
 22. I Love the Dead
 23. Elected
 24. School's Out
 25. Go to Hell
 26. He's Back (The Man Behind the Mask)
Alice Cooper 1 Alice Cooper 2 Alice Cooper 3 Alice Cooper 4 Alice Cooper viert Helloween in Las Vegas Glen Sobel Tommy Henriksen Nita Strauss Chuck Garric Ryan Roxie Terug van (even) weggeweest ... Nita Strauss