... / Story's / Concerten / THE SISTERS OF MERCY op 25 januari 2024 in De Vooruit in Gent
Concerten

Updated 31/10/2023

Concerten

THE SISTERS OF MERCY op 25 januari 2024 in De Vooruit in Gent

Na twee uitverkochte shows in Ancienne Belgique in 2022 staan The Sisters Of Mercy op donderdag 25 januari voor het eerst in 39 jaar opnieuw in de legendarische concertzaal De Vooruit in Gent. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 3 november om 10.00 u via livenation.be, democrazy.be en VIERNULVIER.gent.

THE SISTERS OF MERCY werd in 1980 in Leeds opgericht door Andrew Eldritch en Gary Marx. Als één van de eerste groepen die met drumcomputers werkten, stonden ze via de postpunkbeweging aan de wieg van new wave- en gothicmuziek.

De band kleurde de jaren 80 met een reeks klassiekers die uitgroeiden tot ware cultnummers. ‘Temple of Love’, ‘First and Last and Always’, ‘Body and Soul’, ‘Alice’, de bloedmooie cover van ‘Emma’ en ‘No Time To Cry’ vormen maar een greep uit hun briljante repertoire.

Hoewel ze al even geen nieuw album uitbrachten, levert de band nog steeds memorabele concerten af in uitverkochte zalen voor telkens een uitzinnig publiek. Live spelen ze ouder en onuitgebracht materiaal, uiteraard de vele klassiekers en regelmatig passeert ook nieuwe nummers de revue.

Dit concert is een coproductie tussen Live Nation, Democrazy en VIERNULVIER.

1985

De affiche van The Sisters Of Mercy in De Vooruit in 1985