... / Story's / Concerten / RT in the USA: WEDNESDAY 13 performing MURDERDOLLS in de Whisky A Go Go (LA)
Concerten

RT in the USA: WEDNESDAY 13 performing MURDERDOLLS in de Whisky A Go Go (LA)

WEDNESDAY 13 + GEMINI SYNDROME + THE RHYTHM COFFIN - 20 oktober 2023 - Whisky A Go Go, Hollywood / Los Angeles

Een paar dagen na de show van de broers Cavalera in The Wiltern trok onze journalist/fotograaf Rudy De Doncker naar de legendarische Whisky A Go Go aan de Sunset Strip. Vandaag op het menu in Hollywood: Joseph Poole, beter bekend als WEDNESDAY 13. Het optreden vindt plaats onder de noemer “Wednesday 13 performing Murderdolls”. En de verwachtingen zijn hooggespannen …

Tekst en foto’s: Rudy De Doncker

Wednesday13 201023 Rudydedoncker 11

Horrorpunker WEDNESDAY 13

Net als de Morbid Devastiation Tour van de Cavalera-clan eerder deze week duikt WEDNESDAY 13 terug in de tijd. Samen met Slipknot-drummer Joey Jordison (†) en Static X-gitarist Tripp Eisen richtte de flamboyante zanger van het net ter ziele gegane Frankenstein Drag Queens From Planet 13 in 2002 het ‘nevenproject’ MURDERDOLLS op. De horrorpunk supergroup project bleek uitermate succesvol, maar helaas ook een kort leven beschoren. Eén jaar en één album (‘Beyond The Valley Of The Murderdolls’) later verdween de band van het toneel om pas in 2010 (zonder Tripp Eisen) nog iets van zich te laten horen middels het tweede album ‘Women And Children Last’. Ook toen duurde het feestje amper een jaar, waarna WEDNESDAY 13 zijn solocarrière verderzette.   

Rythm Coffin

Rechtstreeks uit een B horrorfilm: THE RHYTHM COFFIN

De show van vandaag is er eentje die ik zeker niet mag missen aangezien ik altijd wel fan ben geweest van Murderdolls, dus zijn de verwachtingen engszins hooggespannen. Maar niet alleen bij mij. Ook de zenuwen bij de band en crew staan onder hoogspanning, aangezien het vandaag de eerste dag van de tour is die hen doorheen de USA brengt. Normaal gezien staat ook het Moldavische INFECTED RAIN op het programma maar ingevolge problemen zijn met de visa van de bandleden moet de band verstek geven. Het lokale THE RHYTHM COFFIN mag ter elfde uren invallen. Dit bonte allegaartje ziet eruit alsof ze net uit een B horrorfilm komen. Ze noemen zichzelf ‘The Worlds #1 Monster Rock ‘n’ Roll Party Band’ en dat is een vlag die de lading perfect dekt. De band heeft maar een goed half uur speeltijd, dus worden de acht nummers er in sneltempo doorgejaagd.

Geminisyndrome

GEMINI SYNDROME met Aaron Nordstrom, ook bekend van WOYOTE

Tweede band vandaag is GEMINI SYNDROME waar we enkele oude bekenden tegenkomen: zanger Aaron Nordstrom is tevens zanger bij WOYOTE, de band van de bij ons bekende Mikey Doling (Channel Zero). Gitarist Meegs Rascon speelt al sinds mensenheugenis bij COAL CHAMBER. De alternatieve metalband uit Los Angeles is al een dikke tien jaar aan het timmeren aan hun carrière en heeft ondertussen drie studioalbums uit. Ondanks het enthousiaste publiek kunnen ze mij niet echt boeien en ben ik blij wanneer ze hun laatste nummer aankondigen.

Wednesday13 201023 Rudydedoncker 1

Naar het optreden van WEDNESDAY 13 kijk ik dan wer wel enorm uit aangezien de set bestaat uit het beste van de beide MURDERDOLLS-albums, aangevuld met een handvol nummers van FRANKENSTEIN DRAG QUEENS FROM PLANET 13. Vanaf de eerste noten van opener ‘Chapel Of Blood’ slaat de vlam in de pan en gaan de ruim 500 aanwezigen massaal uit de bol. Op het drumstel staan de namen van Joey Jordison en toenmalig live-drummer Ben Graves, de twee veel te vroeg overleden Murderdolls-leden.

Wednesday13 201023 Rudydedoncker 8

Bij het nummer ‘Nowhere’ krijgt Wednesday de zaal muisstil wanneer hij vertelt over zijn band met Joey Jordison en zegt hoeveel hij aan hem te danken heeft. ‘Summertime Suicide’ sluit de reguliere set af. Eerste bisnummer vandaag is de Billy Idol-cover White Wedding dat massaal wordt meegezongen. Bij ‘I Like To Say Fuck’ gaan de middelvingers massaal de lucht in. Laatste nummer van de show is toepasselijk ‘Dead in Hollywood’. Hollywood is echter verre van dood, getuige het overenthousiaste publiek. Hopelijk krijgen we deze show in 2024 ook bij ons te zien.

Wednesday 13 3

Setlist WEDNESDAY 13

Chapel Of Blood (Murderdolls)

Death Valley Superstars (Murderdolls)

197666 (Frankenstein Drag Queens From Planet 13)

Slit My Wrist (Murderdolls)

Love At First Fright (Frankenstein Drag Queens From Planet 13)

She Was A Teenage Zombie (Murderdolls)

Graverobbing USA (Frankenstein Drag Queens From Planet 13)

Die My Bride (Frankenstein Drag Queens From Planet 13)

Blood Stained Valentine (Murderdolls)

Pieces Of You (Murderdolls)

Drug Me To Hell (Murderdolls)

People Hate Me (Murderdolls)

Welcome To The Strange (Frankenstein Drag Queens From Planet 13)

Dawn Of The Dead (Frankenstein Drag Queens From Planet 13)

Nowhere (Murderdolls)

Summertime Suicide (Murderdolls)

*****

White Wedding (Billy Idol cover)

I Love To Say Fuck (Frankenstein Drag Queens From Planet 13)

Dead In Hollywood (Murderdolls)

Sfeer troef in de Whisky A Go Go

Gemini Syndrome - Aaron Nordstrom Gemini Syndrome - Alessandro 'AP' Paveri Gemini Syndrome - Brian Steele Medina Gemini Syndrome - Miguel 'Meegs Rascon The Rhythm Coffin The Rhythm Coffin 2 The Rhythm Coffin 3 Wednesday 13 1 Wednesday 13 2 Wednesday 13  3 Wednesday 13 4 Wednesday 13 5 Wednesday 13 6