... / Story's / Concerten / TRIGGERFINGER voor het laatst in originele bezetting op 10 juni 2023 in Brusselse AB
Concerten

Updated 14/02/2023

Concerten

TRIGGERFINGER voor het laatst in originele bezetting op 10 juni 2023 in Brusselse AB

Op zaterdag 10 juni 2023 speelt TRIGGERFINGER voor de allerlaatste keer in de originele bezetting mét Monsieur Paul. Na 25 boeiende, muzikaal opwindende jaren stapt de iconische bassist uit de band.

Na lang beraad nam Paul Van Bruystegem de (moeilijke) beslissing om een andere weg in te slaan, nieuwe uitdagingen aan te gaan, om terug het gevoel te krijgen van ‘een sprong in het diepe’ te kunnen maken, zonder zeker te weten of hij wel goed kan zwemmen. Het gevoel om al die jaren één van de drie musketiers in de heftigste Vlaamse rockband van de afgelopen decennia te zijn, blijft hartverwarmend, en hij kijkt dan ook met veel trots en dankbaarheid terug op al deze jaren. “Het was ‘a long and winding road’” legt Paul uit. “Spannende jaren van hard werk en nog harder lachen; een tijd waarin drie muzikanten naar elkaar toegroeiden, een tijd van collega’s die vrienden werden, broers.”

Tr2

TRIGGERFINGER in de originele bezetting: Mario Goossens (drums), Paul Van Bruystegem, alias ‘Monsieur Paul’ (bas) en Ruben Block (zanger en gitarist) - Foto: Beeldspraak/Peter van Hal @ Lowlands 2014

De laatste keer

Met TRIGGERFINGER nam Paul vijf studio albums en twee live albums op en dweilde hij de hele wereld af, van Noorwegen tot Zuid-Afrika, van Zichem tot Tokyo, dwars door Canada en verschillende rondjes Europa. Om het hoofdstuk af te sluiten gaat Monsieur Paul nog een laatste keer mee op de planken staan én speelt de band nog 3 finale concerten in de originele bezetting: in Paradiso (5/6 - Amsterdam), in SPOT (7/6 - De Oosterpoort - Groningen) en AB (10/6 - Brussel) waar ze in 2009 hun grote doorbraak kenden en voor het eerst de grote zaal uitverkochten. Op de andere Triggerfinger-concerten in 2023 zal Geoffrey Burton de bas overnemen van Paul.

De ticketverkoop voor het concert in AB, Brussel start op vrijdag 17 februari om 11.00 u via www.livenation.be.