... / Story's / Festivals / Line-up van BLAST FROM THE PAST is compleet – Profiteer nu van de Early Bird tickets
Festivals

Line-up van BLAST FROM THE PAST is compleet – Profiteer nu van de Early Bird tickets

Met de toevoeging van CLOVEN HOOF, STALLION en TENTATION is de line-up van het BLAST FROM THE PAST Festival 2022 Part 2 compleet. Met in totaal negen bands belooft het op 10 december 2022 in Kuurne opnieuw een succesvolle dag te worden. Met, uiteraard, een forse knipoog naar het verleden.

Na de eerste editie van 2022 op 9 april, pakt de organsiatie op 10 december opnieuw uit met een mooie line-up. Het festival vindt plaats in de Kubox in Kuurne. De laatste ‘early bird’ tickets liggen klaar om de deur uit te gaan. Een overzicht van de bands. 

Cobra Spell Band 1

COBRA SPELL

COBRA SPELL trapt het feesje kort na de middag op gang. De Nederlandse band werd in 2019 opgericht door gitariste Sonia Anubis (Crypta, ex-Burning Witches) en bracht in 2020 hun debuut-EP ‘Love Venom’ uit. Fans van glamrock uit de jaren 80 weten dat ze op tijd moeten zijn.

Het Belgische WARHEAD trakteerde het BFTP-publiek in 2021 op een geweldige debuutshow en imponeerde dermate dat de organisatie aan de pioniers van de Belgische speed metal vroeg om dat dit jaar minstens te evenaren.

Fan van de echte ‘classic heavy metal’? Dan mag je de show van TENTATION niet missen. De Franse band komt rechtsreeks uit de Pyreneeën om de laaiende recensies voor hun recente debuutalbum 'Le Berceau des Dieux' live extra kracht bij te zetten.

202002 Band Stallion

STALLION

ABSOLVA was al vaker te zien op Belgische podia en wist telkens te imponeren met een explosieve show. Hoog tijd om de Britse melodieuze heavy metalband ook op het Blast-podium te verwelkomen voor een uurtje potige metal.

Klassieke heavy en speed metal van de jaren 80? Iemand? Jawel! Met drie full-lengths in zes jaar tijd zijn de veteranen van het Duitse STALLION de aangewezen act om de zaal op zijn kop te zetten met dank aan een superstrakke ritmesectie, energiek gitaarspel en de charismatische, afwisselende zang.

BLAZE BAYLEY hoeven we toch echt niet meer voor te stellen? De immer sympathieke Brit maakte furore als frontman van Iron Maiden en Wolfsbane, maar weet ook solo zijn mannetje te staan. BFTP vroeg hem om een Iron Maiden-jubileumset op de Blast Stage te brengen. En charmant als de man is, zei hij meteen ja!

300622034 617865413025119 3183397523041308500 N

CLOVEN HOOF was al eerder te zien tijdens een van de clubshows van de Blast-organisatie, maar krijgt nu de kans om in de grote zaal hun legendarische stijl van New Wave of British Heavy Metal te brengen.

Met meer dan 1.500 shows en succesvolle tournees met Judas Priest, ZZ Top en Whitesnake op hun conto is BONFIRE een perfect geoliede machine. Met hun meest recente release 'Fistful of Fire' bewijzen de Duitsers muzikanten opnieuw waar ze al jaren borg voor staan: een set vol stevige hardrock met af en toe een progressief tintje.

Hoofdact op BFTP 2022 Part 2 is het Zwitserse CORONER. De band rijgde in de jaren 80 de successen aan elkaar en wordt terecht beschouwd als de absolute pionier van technische/progressieve thrash metal. Met verrassende tempowisselingen, snedige passages en de virtuoze leadgitaar van Tommy T. Baron weet de band ook vandaag nog steeds uit te pakken met een op zijn minst indrukwekkende show.

Tickets vind je HIER. Let wel: er is momenteel nog een beperkt aantal Early Bird tickets beschikbaar. Aarzel niet en boek voor het te laat is.

298736583 2332594216913877 968061825472218495 N (1)