... / Story's / Festivals / ROADBURN kondigt nog eens zestien optredens aan voor editie 2022
Festivals

Updated 26/01/2022

Festivals

ROADBURN kondigt nog eens zestien optredens aan voor editie 2022

Artistiek directeur Walter Hoejmakers zegt: ‘Gezien het recente positieve nieuws over de daling van het aantal coronabesmettingen in Europa, gaan we erop vertrouwen dat Roadburn, dat van 21-24 april plaatsvindt, door kan gaan. Uiteraard houden we eventuele relevante maatregelen of noodzakelijke regelgeving die van invloed zijn op het festival in de gaten, maar we zijn optimistisch dat we in april mensen in Tilburg kunnen verwelkomen. We zijn verheugd dat we deze nieuwe selectie van bands kunnen toevoegen aan de toch al geweldige line-up’

Senyawa Roadburn 2022

Het Indonesische SENYAWA komt naar Tilburg om hun experimentele muziek te delen met het Roadburn-publiek. Het hoog aangeschreven duo combineert een opwindende uitgebreide vocale techniek met een handgemaakt en zelfgemaakt instrument dat op verschillende manieren kan worden gebruikt om hun kenmerkende geluid te creëren.

Gggolddd Roadburn 2022

2022 curatoren, Milena Eva en Thomas Sciarone (van de Nederlandse band GGGOLDDD) hebben de volgende selectie van bands bevestigd om deel te nemen aan hun samengesteld evenement. AMNESIA SCANNER zal een dosis van hun audiovisuele kunst leveren en ons vergezellen op onze voortdurende zoektocht om heftigheid op nieuwe manieren te herdefiniëren. DUMA komt uit Kenia om hun genre-verpletterende optredens naar Roadburn te brengen. Nederlandse muziek zal tijdens de gehele samenstelling vertegenwoordigd zijn met de toevoeging van KAMIEL THOMAS, SØWT en een samenwerking tussen ALICIA BRETON FERRER en EUROBOY.

Thedevilstradexjohncxnner Roadburn 2022

Vertraagd door de pandemie verwelkomen we eindelijk THE DEVIL'S TRADE terwijl Dávid Makó zijn doom geïnfuseerde volksliedjes uitvoert, evenals de krachten bundelt met JOHN CXNNOR (met leden van LLNN) om een ​​speciale samenwerkingsset op te voeren geïnspireerd door de Terminator franchisenemer. PLATON KARATAEV zal enkele momenten van doordachte contemplatie brengen en FORNDOM biedt de mogelijkheid om los te koppelen van het moderne leven en opnieuw verbinding te maken met onze roots.

Terzijdehorexggullxbroederdieleman Roadburn 2022

Roadburn bewijst verder dat de Nederlandse muziek in onverwoestbare gezondheid verkeert en organiseert een speciaal, uitgebreid optreden van TERZIJ DE HORDE, GGU:LL en BROEDER DIELEMAN - met de première van het nieuwe album van Terzij De Horde en onderweg een aantal interessante wendingen. Oprichtend lid van de gepensioneerde black metalband Nihill, VITRIOL, zal het geluidsontwerp van de baanbrekende albums van Nihill opnieuw bekijken door een live audiovisueel optreden te presenteren dat is gewijd aan de drone- en black ambient kant van de band.

Alice Hubble Roadburn 2022

Roadburn zal de debuutuitvoeringen hosten van twee black metalprojecten die al banden hebben met het festival; zowel FREJA als SILVER KNIFE stappen het onbekende in op Roadburn 2022. En voor degenen die hun dansschoenen naar Roadburn willen brengen, zal ALICE HUBBLE haar album ‘Hexentanzplatz’ integraal ten gehore brengen, terwijl DEATHSOMNIA de soundtrack zal leveren voor een postapocalyptische wereld.

Deze artiesten zijn toegevoegd aan een line-up met ook ULVER, LINGUA IGNOTA, LITURGY, EMMA RUTH RUNDLE, DIE WILDE JAGD, 40 WATT SUN, RUSSISCHE CIRCLES en nog veel meer.

Weekendtickets en dagtickets voor vrijdag en zaterdag zijn uitverkocht. Dagkaarten voor donderdag en zondag blijven in beperkte aantallen beschikbaar. Tickets en accommodatiemogelijkheden zijn te bekijken via ticketmaster.nl