... / Story's / Festivals / Van een koor met ballen tot eerste ‘luchtgitaar’-battle op ALCATRAZ camping
Festivals

Van een koor met ballen tot eerste ‘luchtgitaar’-battle op ALCATRAZ camping

Het loopt prima met de ticketverkoop voor de editie 2024 van ALCATRAZ, meldt de organisatie. Niet alleen de dag- en combitickets gaan hard, ook de verschillende campingarrangementen zijn erg in trek. De Mobilhome Camping, de Friendsarea’s en verschillende types tenten op de Eagle Plaza zijn reeds uitverkocht. Logisch, want er valt een en ander te beleven op de Alcatraz Graveyard en Eagle Plaza.

Van tent tot Kapihut

De ‘klassieke’ Camping Graveyard opent de deuren al op donderdag 8 augustus vanaf 9.00 uur. Ideaal dus om al voor het festival een klein feestje te bouwen. Terwijl de bezoekers hun tenten opzetten, zorgt de mobiele DJ booth voor passende muziek. Kwestie dat die tenthaken strak en hard vastzitten. Een eerste moshpit? Het zou zomaar eens kunnen.

Voor wie net dat ietsje meer wenst, is er de glamping Alcatraz Eagle Plaza die vlakbij de festivalweide ligt. Hier kan je ook al op donderdag vanaf 9.00 uur terecht. Er is nog een beperkte keuze uit verschillende formules op maat voor een perfect verblijf. Wie snel is, kan hier nog een Basic tent, Delta tent (basic en ‘deluxe’) of een Kapihut huren. Deze laatste is een uniek en luxueus verblijf voor vier personen, inclusief stapelbedden met matras + beddengoed met kussen + elektriciteitsaansluiting.

Delta Luxe Tania Foré 74

Delta tent ‘deluxe’ – Foto: Tania Foré

U weet maar beter meteen dat de camping-accommodaties echt gegeerd zijn, de ‘Tip Up’ Basic tenten, de Luxe Lodges en de Groepstenten (voor vier tot tien personen) zijn inmiddels allemaal de deur uit.

Kom je met de motor, dan kun je terecht op de Alcatraz Motorcamping die zich eveneens vlakbij het festivalterrein bevindt. Wie daar een ticket voor koopt, heeft recht op ruimte voor 1 motor + 1 kleine tent. Voor motorhomes is er helaas minder goed nieuws. De Motorhome Camping is inmiddels uitverkocht …

2CLAUS CHRISTA 6668

De verschillende camping-arrangementen zijn erg in trek - Foto: Claus Christa

Eerste wedstrijd luchtgitaar

De Alcatraz campingsite is voorzien van een sfeervolle chill-outzone. En daar valt van alles te beleven. Dat begint al op donderdagavond na het laatste optreden op het terrein met De Jartellen’. Het bonte gezelschap staat steevast garant voor een energiek liveoptreden met blaasinstrumenten, percussionisten en een straffe zangeres. Ze brengen rocknummers zoals je ze nog nooit gehoord hebt.

Op vrijdagochtend om 10.30 uur kun je nog voor de eerste band op het terrein ten dans speelt al eeuwige roem vergaren tijdens de allereerste Alcatraz ‘luchtgitaar’-battle. Inschrijven kan ter plaatse. Let wel, het aantal deelnemers is beperkt.

Blacksabbath Rudydedoncker (2)

We kijken alvast uit naar de eerste 'air guitar battle' (met Ozzy als inspiratie ...) - Foto: Rudy De Doncker

Gooi eens een bijl

Op zaterdagochtend om 10.30 uur zorgt de krachtige, luide, ‘in yer face’-muziek van Metallikoor ongetwijfeld voor een frisse kop. Rock- en metalnummers gebracht door een koor ‘met ballen’, idealer kan een wekker op een metalfestival niet zijn!

Op zondagochtend tussen 9.30 en 12.00 uur staat een heuse initiatie bijlwerpen op het menu. De Urban Axe Throwing is niet alleen ideaal om allerhande katers uit je lijf te gooien, het is ook nog eens gratis (!) en de ambiance is verzekerd.

Toch liever wat minder stoer in de ochtendlijke uren? Op zondag kun je om 10.30 uur in alle rust deelnemen aan een Metal Yoga-sessie in samenwerking met L(in) Balans. En jawel, ook deze sessie is gratis voor de Alcatraz kampeerders.

Metallikoor

Metallikoor, de ideale wekker op een metalfestival

Meer info

Tickets voor het ALCATRAZ festival vind je HIER. Alle info over de camping vind je HIER.