... / Story's / Markant / AUTHOR & PUNISHER kondigt 'Krüller' aan met eerste video
Markant

AUTHOR & PUNISHER kondigt 'Krüller' aan met eerste video

Op 11 februari 2022 verschijnt 'Krüller', de langverwachte nieuwe plaat van AUTHOR & PUNISHER. Een voorproefje van wat we mogen verwachten komt met de release van de grafisch knappe video van het nummer 'Drone Carrying Dread'.

Krüller cover - artwork by Zlatko Mitev

AUTHOR & PUNISHER, het alias voor de visionaire San Diego muzikant en technisch ingenieur Tristan Shone, keert terug met een nieuw album ‘Krüller’. De plaat kwam tot stand dankzij een reeks van zelf ontworpen verbeterde machines, een gedestilleerd vocaal proces en een handvol gastspelers, waaronder Tool’s Danny Carey en Justin Chancellor. Het album wordt op 11 februari uitgebracht op Relapse Records.

Een voorproefje van de langverwachte plaat komt met de release van vandaag van 'Drone Carrying Dread' en de bijbehorende, grafisch verzadigde video. De clip werd geregisseerd door Monte Legaspi en bevat illustraties van albumcover artiest Zlatko Mitev.

Een deel van de vernieuwing van ‘Krüller' omvat een meer verfijnde afstemming van de machines die synoniem zijn geworden voor het geluid van Author & Punisher. Als gevolg hiervan lanceert Tristan Shone ook een op maat gemaakt bedrijf voor audioapparatuur, genaamd Drone Machines, wat samenvalt met de release van ‘Krüller’. De lancering van volgt na bijna twee decennia van Author & Punisher, die steeds zijn vakkennis heeft aanscherpt door het minutieus uitvinden, bewerken, experimenteren en het creëren van aangepaste muziekinstrumenten voor zijn ongelooflijke liveoptredens en opnames.

Krüller pre-orders zijn nu beschikbaar. ‘Krüller’ omvat een 52 minuten durende collectie songs en verschijnt zowel in een gelimiteerde editie van verschillende vinyl varianten, als op cd, cassette en digitaal.

Author & Punisher heeft ook twee rondes van Europese tourdata in 2022 aangekondigd. Data voor België en Nederland zijn:

12 februari Haarlem, Nederland Complexity

13 februari Antwerpen, België Kavka

6 november Utrecht, Nederland Tivoli

10 november Brussel, België Ancienne Belgique

Advertising