... / Story's / Actueel / AUTHOR & PUNISHER deelt nieuwe video en start samenwerking met ARCA
Actueel

AUTHOR & PUNISHER deelt nieuwe video en start samenwerking met ARCA

Industrial project AUTHOR & PUNISHER, geesteskind en ‘one-man-band’ van werktuigbouwkundig ingenieur, kunstenaar en beeldhouwer Tristan Shone, deelt de videoclip ‘Maiden Star’ van de in 2022 uitgebrachte full-length ‘Krüller’. De video is opgenomen tijdens de Europese tournee van AUTHOR & PUNISHER in juni 2023. De man kondigt tevens de samenwerking aan van zijn bedrijf Drone Machines met Arca.

AUTHOR & PUNISHER: "Elke keer als ik naar deze video kijk, raakt het me ... het is een prachtige muziekscene en het maakt me zo dankbaar dat ik mag doen wat ik doe. Dank aan fotojournalist James Rexroad om mee te gaan en de energie en de kracht van heavy muziek in ons leven vast te leggen. Van de fjorden van Noorwegen langs de houtgestookte sauna's van Helsinki en Tallinn tot de bierhallen van Bochum, met nieuwe en oude vrienden, deze gaat uit naar de fans die underground muziek ondersteunen. De gemeenschap is sterk!”

Auth1

One-man-band AUTHOR & PUNISHER

Samenwerking met ARCA

Daarnaast kondigt AUTHOR & PUNISHER een samenwerking aan met ARCA voor het ontwerpen en bouwen van machines voor haar live werk ‘Mutant;Destrudo’. Arca (echte naam: Alejandra Ghersi Rodriguez is een Venezolaanse muzikante, zangeres, componiste, producer en DJ. Ze heeft acht studioalbums uitgebracht en werkte samen met onder meer Björk, Kanye West, Frank Ocean, The Weeknd, FKA Twigs en Lady Gaga. AUTHOR & PUNISHER over Arca: "Er zijn niet veel artiesten die zo innovatief en grensverleggend zijn als Arca. Haar stijl van produceren en visueel ontwerp is diepgeworteld, donker en somber, maar altijd intrigerend en opwindend."

Arca

Toen Arca vroeg om enkele machines voor haar te bouwen, sprong Tristan er meteen op. "We hebben hier nu 8 maanden samen met Arca en haar team aan gewerkt, waarbij we ons concentreerden op het bouwen van een aantal industrial controllers die samenwerken met haar DJ-installatie en haar in staat moeten stellen om bredere, meer fysieke bewegingen te maken met hendels, schuifregelaars en grote knoppen. Er zijn in totaal vijf machines: een Fader, twee Throttles en twee Platters die allemaal in rekken boven haar DJ-installatie zijn gemonteerd. De esthetiek van Drone Machines (het kleine bedrijf dat voortkomt uit Author & Punisher, nvdr) is rauw en industrieel, met zware machineonderdelen. Functioneel is er MIDI, USB, DSP Audio output en CV/Gate; en ze zijn volledig open source."

De 'ARCA x Drone Machine' setup - Foto: Dante Torrieri