... / Story's / Markant / Rockdocumentaire ‘DIO: Dreamers Never Die’ binnenkort in de bioscoop
Markant

Rockdocumentaire ‘DIO: Dreamers Never Die’ binnenkort in de bioscoop

De allereerste documentaire over het leven van metalicoon RONNIE JAMES DIO wordt op woensdag 28 september en zondag 2 oktober twee dagen lang in meer dan 500 bioscopen wereldwijd vertoond. De geautoriseerde docu werd gefinancierd door BMG en geproduceerd door Don Argott en Sheena Joyce (9.14 Pictures). Dio's weduwe en manager Wendy Dio verleende haar volle medewerking en treedt op als executive producer.

Dio Dreamers Never Die

In een persbericht laten de makers weten dat ‘het verhaal van Ronnie James Dio de standaard rockdocumentaire overstijgt.’ ‘DIO: Dreamers Never Die’, waarin zowel zijn krachtige stem als zijn genereuze hart prachtig worden geportretteed, duikt diep in het leven van de zanger. Van bij de opkomst van Ronnie in de jaren 50 als doo-wop crooner tot zijn vroege rockdagen in Elf en zijn passage bij Ritchie Blackmore's Rainbow, tot de vervanging van Ozzy Osbourne in Black Sabbath, en uiteindelijke de successen met zijn eigen band DIO: elke stap in zijn carrière wordt nauwkeurig gedocumenteerd. De film, die werd goedgekeurd door de nalatenschap van Dio, neemt de kijkers mee in het leven van een van de meest geliefde figuren in de rock/metal en bevat nooit eerder vertoonde beelden en persoonlijke foto's uit de archieven. ‘DIO: Dreamers Never Die’ omvat tal van hartverwarmende scènes met zijn naaste collega's, familie en vrienden, waaronder Wendy Dio, Tony Iommi, Geezer Butler, Glenn Hughes, Vinny Appice, Lita Ford, Rob Halford, Sebastian Bach, Eddie Trunk en Jack Black. Naast de langspeelfilm zelf zal het speciale evenement exclusief voor de aanwezige fans een zorgvuldig geselecteerd aantal outtakes tonen uit de montagekamer.

De echte vernieuwers

In een interview met Entertainment Focus vertelt Wendy Dio het volgende: "Ik ontmoette de regisseur en zijn team ongeveer drie jaar geleden voor het eerst en begon meteen allerlei zaken uit het verleden op te diepen en hen dingen te geven. Toen de pandemie losbarstte, was het interviewen van mensen zoals Tony Iommi of Rob Halford lastiger omdat ze niet naar het VK konden komen. Rob Halford was trouwens fantastisch. Hij is zo'n geweldig persoon! Rob en Ronnie en Lemmy hebben zoveel shows en tournees samen gedaan en ze waren altijd zo gelukkig; het kon niemand schelen wie opende of afsloot of wat dan ook. Zij waren de echte vernieuwers van de rockmuziek waar we allemaal van houden.”

Wendy is naar eigen zeggen ‘blij en enthousiast’ dat ook de jongere generatie nog steeds naar dit soort muziek luistert. ‘Het is misschien de enige keer in de geschiedenis dat kinderen naar de muziek van hun ouders hebben geluisterd. Zelf heb ik dat zeker niet gedaan.’

Rhino/WMG brengt in de herfst soundtrack van ‘Dio: Dreamers Never Die’ op de markt.

Data en tickets

De film is bij ons op één of meerdere dagen te zien in White Cinema Docks (Schaarbeek), The Roxy Theatre (Beringen), Pathé Spuimarkt (Den Haag), Pathé De Kuip (Rotterdam), Pathé Arena (Amsterdam), Pathé Tilburg Stappegoor, Kinepolis Leidschendam en Foroxity Filmarena (Roermond en Sittard).

Tickets vind je HIER.