... / Story's / Re-releases / RAMMSTEIN pakt uit met geremixte versie van ‘Spiel Mit Mir’ als voorbode van ‘Sehnsucht Anniversary Edition’
Re-releases

Wim Vander Haegen

15/05/2023

Updated 15/05/2023

Updated 15/05/2023

Re-releases

RAMMSTEIN pakt uit met geremixte versie van ‘Spiel Mit Mir’ als voorbode van ‘Sehnsucht Anniversary Edition’

Op 9 juni 2023 brengt RAMMSTEIN een geremasterde versie uit van ‘Sehnsucht’, het album waarmee de band in 1997 wereldwijd doorbrak. Als voorsmaakje van de ‘Sehnsucht Anniversary Edition’ serveert de band ons een nieuwe mix van ‘Spiel Mit Mir’, één van hun meest controversiële nummers dat als bonustrack op de aankomende release staat.

Hoewel RAMMSTEIN in onze contreien al enige naam en faam had verworven met het debuutalbum ‘Herzeleid’ (1995), waarop onder meer ‘Du Riechst So Gut’ en het nummer ‘Rammstein’ staan, kwam de echte doorbraak er met ‘Seshnsucht’ en de single ‘Du Hast’. Om de start van de voorbestellingen van de limited edition 7” white vinyl van het geremixte ‘Spiel Mit Mir’ kracht bij te zetten gooit de band er ook nog een geremasterde 4K hi-res versie van de video voor ‘Du Hast’ tegenaan. Voor deze versie werd gebruikgemaakt van de originele filmopnames uit 1997.

Rammstein Oostende Aug 4 Tim Tronckoe 2022 10

Nummers van 'Sehnsucht' passeren nog regelmatig de revue tijdens de huidige liveshows - Foto: Tim Tronckoe  

Anniversary edition

RS

‘Sehnsucht Anniversary Edition’ is voor het eerst beschikbaar in geremasterd HD-geluid. De grondig herwerkte verpakking is ontworpen door de originele artwork-ontwerper Dirk Rudolph. De cd wordt geleverd in een 8-delig Blu-ray-formaat digipak met inbegrip van een boekje van 40 pagina's en een slipcase van zilverfolie met reliëf. Het boekje bevat tal van niet-gepubliceerde en opnieuw bewerkte portretfoto's van kunstenaar Gottfried Helnwein. Daarnaast is de re-release digitaal verkrijgbaar en kunnen de fans ook opteren voor ‘Sehnsucht’ op MC of dubbel vinyl (waaronder een met 1 zwarte en 1 witte plaat).

Tracklist

 1. Sehnsucht
 2. Engel
 3. Tier
 4. Bestrafe Mich
 5. Du Hast
 6. Bück Dich
 7. Spiel Mit Mir
 8. Klavier
 9. Alter Mann
 10. Eifersucht
 11. Küss Mich (Fellfrosch)
 12. Spiel Mit Mir (2023 mix)