... / Story's / Re-releases / Twee nieuwe versies van SLAYER's debuutalbum ‘Show No Mercy’ op vinyl
Re-releases

Updated 16/11/2023

Re-releases

Twee nieuwe versies van SLAYER's debuutalbum ‘Show No Mercy’ op vinyl

Metal Blade brengt twee verschillende versies van ‘Show No Mercy’ uit op vinyl ter ere van de 40e verjaardag van het album. Beide vinyl platen verschijnen op 16 februari 2024.

SLAYER, opgericht in 1981, bestormde de wereld met een nieuwe hybride van metal en punk - zwaarder, sneller en donkerder dan de rest - en zette een nieuwe standaard die niet alleen een genre, maar ook een houding definieerde. Gedurende de hele geschiedenis heeft de band nooit ofte nimmer hun extreme en gerichte auditieve aanval achterwege gelaten. Het viertal heeft er altijd voor gekozen om verpletterend en bruut te blijven, standvastig weigerend om zich te richten naar de mainstream.

Met ‘bloed’ gevuld

Blood

‘Show No Mercy’, dat nu zijn 40e verjaardag viert, is het debuut studioalbum van de Amerikaanse thrashmetalmeester. Het album werd oorspronkelijk uitgebracht op 3 december 1983. Ter ere van de 40e verjaardag komen er twee unieke vinylplaten voor de fans: een limited edition ‘Blood’, gevuld vloeibaar vinyl – er zijn er wereldwijd 250 beschikbaar –, en de ‘Show No Mercy (40th Anniversary Edition)’ vinylset die een Gold Black Dust LP bevat, gemasterd van de originele mastertapes door Patrick W. Engel. De set bevat verder een slipmat, poster, showflyers, signeerkaart en een LP-boekje met het verhaal van ‘Show No Mercy’, geschreven door J. Bennett.

Slay