... / Story's / Actueel / CULT OF LUNA verandert muziekvideo in game-ervaring
Actueel

CULT OF LUNA verandert muziekvideo in game-ervaring

Al meer dan twee decennia heeft CULT OF LUNA een geluid gesmeed dat onvergelijkbaar is geworden met dat van anderen. CULT OF LUNA is ambitieus, episch, diepgeworteld, doordrenkt van emotie en lang beschouwd als een van de beste metalacts van Zweden. CULT OF LUNA heeft een legendarische carrière met negen studioalbums op hun naam, talloze tours over de hele wereld en een overwinning voor ‘Best Metal Band of the Year’ in Zweden op zijn conto. In 2022 keerde de band terug op het voorplan met de langspeler 'The Long Road North'. Nu brengen ze een interactieve game-ervaring uit voor de muziekvideo ‘Cold Burn’.

Cult Of Luna Rockhal 2022

In plaats van een traditionele muziekvideo creëert CULT OF LUNA een audiovisuele ervaring in samenwerking met creatief bureau North Kingdom/NoA, waar innovatie en het vertellen van een verhaal centraal staan.

De missie van de speler is om een ​​‘verloren licht’ te helpen ontsnappen aan de duisternis en zijn weg naar huis te vinden door een dystopisch doolhof. De speler kan ook andere lichten verzamelen en deze naar The Mother Light brengen in het midden van het doolhof.

De single is opnieuw opgebouwd in de realtime tool Unreal Engine, om zich dynamisch aan te passen aan hoe de speler door de wereld van de game-ervaring navigeert. Dit maakt elke ervaring uniek.

Cult Of Luna Gaming Experience 2022

"Zolang we Linus Johansson van North Kingdom kennen en dat is sinds de video voor ‘Leave Me Hear’ van 2004, heeft hij altijd geprobeerd om interactiviteit te verleggen en de grens tussen de kunstenaar en kunst te laten vervagen. Het kwam dus niet als een verrassing voor ons toen hij voorstelde om een ​​videogame te maken van de ‘Cold Burn’ video.'Ga je gang', zeiden we en nu zijn we net zo geïntrigeerd door het resultaat als we hopen dat jij het bent”, zegt Johannes Persson van CULT OF LUNA.

Ontdek de game-ervaring HIER