... / Story's / Actueel / EVERGREY pakt uit met nieuwe single en video voor 'Midwinter Calls'
Actueel

Updated 25/03/2022

Actueel

EVERGREY pakt uit met nieuwe single en video voor 'Midwinter Calls'

Na wereldwijd de hitlijsten te hebben bestormd met ‘Escape of the Phoenix’ (2021), gaat EVERGREY een nieuw hoofdstuk in met hun nieuwe album ‘A Heartless Portrait (The Orphean Testament)’, dat op 20 mei 2022 verschijnt via Napalm Records.

Evergrey - Foto: Patric Ullaeus

Foto: Patric Ullaeus

Met de eerder uitgebrachte albumopener ‘Save Us’ lichtte EVERGREY het doek op van een nieuwe reis door progressieve heaviness en verschroeiende emotionaliteit. Vandaag trekt de tweede single ‘Midwinter Calls’ de luisteraar verder in de veelzijdige wereld van geluid met groovende instrumentatie, onstuimige dynamiek en een 'next level' vocale uitvoering door meesterbrein Tom S. Englund - een van de meest onderscheidende vocalisten in metal. "Het krachtige nummer straalt met zijn melodieuze deuntjes en gitaarriffs en markeert slechts een van de vele hoogtepunten van het nieuwe epos", geeft de band ons mee. "Het nummer bevat sfeervolle audio-opnames van de laatste tour van de band doorheen Zweden, waardoor het nummer een speciaal effect krijgt."

‘Midwinter Calls’ wordt visueel tot leven gebracht via een verfijnde, filmische muziekvideo, gefilmd door Patric Ullaeus en conceptueel verbonden met de verhaallijn die wordt geportretteerd in de ‘Save Us’ video, waardoor de kijker nog dieper in het universum van ‘A Heartless Portrait’ (The Orphean Testament)’ kan duiken.

Evergrey Midwinter Calls 2022

Over 'Midwinter Calls':

"'Midwinter Calls' is het tweede nummer, maar ook het tweede hoofdstuk van een verhaal van drie video's dat zich in omgekeerde volgorde openbaart. Waarom zou je het ook gemakkelijk maken ...? Dit nummer barst van de energie en toont wederom onze fans en het livepubliek van Göteborg, Stockholm en Karlstad - een co-creatie op zijn best! We kunnen niet wachten om de hele wereld mee te horen zingen als we het live spelen!"