... / Story's / Actueel / SHINEDOWN duwt op de alarmknop met 'Planet Zero'
Actueel

Updated 05/02/2022

Actueel

SHINEDOWN duwt op de alarmknop met 'Planet Zero'

SHINEDOWN stelt 'Planet Zero' voor, de eerste single uit het gelijknamige album dat verschijnt op 22 april 2022. De single biedt een indringende kijk op hedendaagse problemen, zoals de bijtende effecten van sociale media op onze geestelijke gezondheid en onze samenleving, maar ook de heersende cancelcultuur en de steeds groter wordende verdeeldheid tussen mensen met verschillende ideologieën. 'Planet Zero' is een alarmknop, een dystopische waarschuwing voor wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn van deze ingrijpende shift in cultuur.

In de afgelopen twee decennia heeft multi-platina band SHINEDOWN de status van een van de meest vitale en vooruitstrevende bands in moderne rock bereikt. Hun meest ambitieuze werk tot nu toe, hun zevende studioalbum ‘Planet Zero’ (Atlantic Records), plaatst de groep stevig in het pantheon van artiesten die in staat zijn de cultuur vooruit te helpen op basis van hun unieke visie, compromisloze eerlijkheid en toewijding aan constante evolutie.

Shinedown 2022 (Photo Credit Jimmy Fontaine)

Foto: Jimmy Fontaine

Dystopische waarschuwing

Shinedown Planet Zero

‘Planet Zero’, geproducet door bassist Eric Bass, is een levendige saga die enerzijds sociaal commentaar levert en anderzijds een diepgaande verkenning van de menselijke psyche herbergt. Het album biedt een indringende kijk op een vreemd en angstaanjagend moment in de menselijke geschiedenis en de implicaties ervan voor de toekomst. Met een ontvlambaar geluid en indringende tekst luidt de eerste single ‘Planet Zero’ de alarmklok. Shinedown stuurt een dystopische waarschuwing met betrekking tot de problemen de wereld in: annuleer de ongebreidelde cultuur, de bijtende effecten van sociale media en de steeds giftiger verdeeldheid tussen verschillende ideologieën. Hoewel een groot deel van ‘Planet Zero’ wordt gevoed door een soort rauwe wreedheid, is er ook kwetsbaarheid, hoop en herinneringen dat we elkaar allemaal nodig hebben.

Zanger Brent Smith: "Als we elkaar gaan uitsluiten en ons laten verdelen door de informatie die we consumeren en de manier waarop we met elkaar praten, verliezen we onze menselijkheid. Als je buiten je smartphone kijkt, zie je dat er zoveel mensen zijn die goede dingen doen en voor elkaar proberen te zorgen. Maar we merken ook dat delen van de samenleving wegglijden in het onbekende. ‘Planet Zero’ is geschreven voor ons allemaal. Het is een feit dat we hier allemaal op deze planeet zijn, wat er ook gebeurt, dus het is tijd om samen verder te gaan, met empathie, doorzettingsvermogen en kracht. Welkom bij Planet Zero.”