... / Story's / Concerten / AIRBOURNE komt op 16 december 2022 naar Het Koninklijk Circus in Brussel
Concerten

Updated 07/06/2022

Concerten

AIRBOURNE komt op 16 december 2022 naar Het Koninklijk Circus in Brussel

Na een langverwacht concert op Rock Werchter op 30 juni gaat AIRBOURNE ook dit najaar op tournee. De Australiërs komen op vrijdag 16 december 2022 naar het podium van het Koninklijk Circus. Samen met de Amerikanen van Crobot en de Zweden van Blues Pills als special guests. De ticketverkoop start op vrijdag 10 juni om 10u via livenation.be.

Airbourne1768

Als directe afstammelingen van AC/DC distilleert Airbourne krachtige hardrock, geïnspireerd door de vele iconen van het genre zoals Motörhead, Judas Priest en Thin Lizzy. De band is het geesteskind van de broers Joel en Ryan O'Keeffe, die hun carrière begonnen in het kleine stadje Warrnambool. In 2007 ruilden ze hun geboorteland Australië voor de Verenigde Staten waar ze hun eerste album ‘Runnin' Wild’ opnamen met de beroemde producer Bob Marlette (Ozzy Osbourne, Alice Cooper). De Amerikanen vonden de band zo goed dat het viertal in 2008 besloot zich er permanent te vestigen. In 2010 opende hun tweede album ‘No Guts, No Glory’ de deuren naar Europa door de Top 20 te bereiken in verschillende landen waaronder Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Boneshaker

Airb

Maar het was in 2010, op het podium van Graspop Metal Meeting, dat het Belgische publiek volledig in de ban raakte van deze band met zijn communicatieve energie. Meteen daarna volgden talrijke optredens in België (Rock Werchter, AB en Vorst Nationaal in het voorprogramma van Volbeat). En nu komt Airbourne terug om - eindelijk na die ellenlange concertloze coronaperiode - hun vijfde album ‘Boneshaker’, opgenomen in de RCA Victor Recording Studios in Nashville, Tennessee, in het gezelschap van de achtvoudig Grammy Award-winnende producer David Cobb, live voor te stellen. Op 16 december in het Koninklijk Circus.

START TICKETVERKOOP: vrijdag 10 juni om 10.00 u via livenation.be.

Advertising