... / Story's / Concerten / WIN DUOTICKETS voor het concert van PAVLOV’S DOG in De Roma
Concerten

Updated 25/04/2023

Concerten

WIN DUOTICKETS voor het concert van PAVLOV’S DOG in De Roma

Op vrijdag 5 mei komt het Amerikaanse fenomeen PAVLOV’S DOG langs in De Roma (Antwerpen) voor een concert in het kader van de ‘Hair of the Dog Tour 2023’. Liefhebbers van progrock weten dat dit een onvergetelijk rockfestijn wordt met een legendarisch band die nu al meer dan vier decennia blijft verbazen. Misschien kan jij het optreden, een co-productie van Live Nation en De Roma, zelfs gratis meemaken met een van de gratis duo-tickets voor onze ROCK TRIBUNE-lezers!

PAVLOV’S DOG werd in 1973 opgericht door drummer Mike Safron, die eerder zijn strepen verdiend had bij Chuck Berry. Debuutplaat ‘Pampered Menial’ uit 1975 met de klassieker ‘Julia’ was een instant succes en staat tot op vandaag gecatalogeerd als een van de belangrijkste progrockplaten aller tijden. De opvolger ‘At The Sound Of Bell’, waarvoor ze medewerking kregen van leden van Yes, King Crimson en Roxy Music, volgde kort daarna. In die jaren trok de band op tour met ronkende namen als Kraftwerk, Journey, Bob Seger en Nazareth. Helaas bleef de grote commerciële doorbraak uit. Tijdens de opnames van hun derde album beslisten Mike Safron, David Surkamp en co dan ook een punt te zetten achter de band.

Pd

De legende gaat verder

Tot ze in 2004 samenkwamen voor een éénmalig concert naar aanleiding van de 30ste verjaardag van de band en in de nasleep daarrvan oud werk heruitbrachten met bonusmateriaal. De progrockwereld reageerde dolenthousiast en begon luidop te dromen van een volwaardige terugkeer. Die lokroep beantwoordde PAVLOV’S DOG in 2010 met het album ‘Echo & Boo’. Het betekende het begin van hun grote terugkeer, met nieuwe muziek zoals het album ‘Prodigal Dreamer’ (2018), livealbums en wereldwijde optredens, waaronder het concert op vrijdag 5 mei in De Roma … Naar aanleiding van daarvan namen we contact met David Surkamp, zanger/gitarist/componist en spilfiguur in deze cultgroep. Lees HIER ons interview.

Win tickets!

Wil jij kans maken op een van de gratis duo-tickets? Stuur dan het antwoord op de vraag: 'In welk jaar werd PAVLOV’S DOG origineel opgericht?' naar info@rock-tribune.com.

De wedstrijd sluit af op zondag 30 april 2023 om 20.00 u. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.