... / Story's / Festivals / ALCATRAZ 2023: 19 nieuwe namen - POWERWOLF eerste headliner!
Festivals

ALCATRAZ 2023: 19 nieuwe namen - POWERWOLF eerste headliner!

Met de Duitse powermetalhelden van POWERWOLF heeft ALCATRAZ Festival de eerste headliner voor de vijftiende editie in 2023 bekendgemaakt. En er is nog meer nieuws want de organisatie voegt er meteen een nieuwe reeks namen, waaronder een pak Belgische bands, aan toe.

RDD1

POWERWOLF op 4 december in Lotto Arena - Foto: Rudy De Doncker

Gisterenavond speelden ze nog de Antwerpse Lotto Arena plat, vandaag kondigt ALCATRAZ aan dat POWERWOLF de eerste festivaldag van Alcatraz 2023 op het hoofdpodium zal afsluiten. Na hun succesvolle Wolfsnächte 2022-tour bereiden de heren zich voor om komende zomer de Europese festivalarena's te veroveren met hun indrukwekkende liveshow. Zoals we eerder op onze website al aankondigden, verschijnt op Goede Vrijdag hun nieuwe album ‘Interludium’. Redenen genoeg dus om op vrijdag 11 augustus een plek voor het hoofdpodium in te nemen.

Nieuwe namen

3. Amorphis 4 (1)

Ook AMORPHIS komt in 2023 naar Alcatraz - Foto: Hughes Vanhoucke  

ALCATRAZ heeft nog 18 andere bands toegevoegd aan de intussen indrukwekkende affiche. Ook AMORPHIS, HYPOCRISY, THE EXPLOITED, METAL CHURCH en LA MUERTE komen naar Kortrijk, samen met EVILDEAD, WIND ROSE, CELESTE, GANGGREEN en MACERATION. Èn een resem Belgische bands, want de Lange Munte is ook al jaren de plek bij uitstek om het kruim van de vaderlandse scene aan het werk te zien. In het kielzog van LA MUERTE zijn ook DO OR DIE, KLUDDE, SERPENTS OATH, GNOME, SLAUGHTER THE GIANT, REJECT THE SICKNESS, AEVERIS en HEXA MERA van de partij.

Affiche2023