... / Story's / Re-releases / CANDLEMASS - ‘Nightfall – The 35th Anniversary Deluxe Triple Coloured LP Set’
Re-releases

Updated 13/03/2023

Re-releases

CANDLEMASS - ‘Nightfall – The 35th Anniversary Deluxe Triple Coloured LP Set’

Sinds een paar dagen kunnen fans van CANDLEMASS zich een limited-edition deluxe triple LP box set aanschaffen van ‘Nightfall’, een klassieker onder de metalalbums aller én een genrebepalend opus voor de epische doom.

Image002

De set omvat 3 LP’s in gekleurd vinyl met nieuw geremasterde audio van het album. Ook inbegrepen zijn extra lp's met studio-outtakes en zeldzame repetitie- en demo-opnamen van de nummers 'Bewitched' en 'Battlecry' uit de periode voorafgaand aan de studiosessie. Daarnaast steekt in de box set een 'Nightfall'-poster en een boekje van acht pagina's met zeldzame bandafbeeldingen en tekst die oorspronkelijk voorkomt in het boek 'Behind the Wall of Doom', geschreven door Per Ola Nilsson. Elk van de drie lp's wordt gepresenteerd in een eigen hoes.

"’Nightfall’ is een plaat die me al 35 jaar erg na aan het hart ligt”, geeft CANDLEMASS’-bassist/oprichter Leif Edling mee. “Mensen praten er al 35 jaar over en houden er zelfs al 35 jaar van. Voor het jubileum van de plaat verrassen we hen met dit indrukwekkende pakket met veel extra's. Dit zou elke fan van metal tevreden moeten stellen en ook iedereen die het album jaren geleden al kocht.”

Candle

CANDLEMASS ten tijd van 'Nightfall'

Messiah

Candlemass, opgericht door bassist en songwriter Leif Edling in Stockholm in 1984, staat bekend om zijn invloedrijke ‘epic doom’ metalgeluid, dat zelf geïnspieerd was op de meesterlijke muziek van Black Sabbath. Na het legendarische en eveneens genrebepalende debuut ‘Epicus Doomicus Metallicus’ (1986) verscheen amper een jaar later 'Nightfall'. Naast bassist en belangrijkste songwriter Leif Edling viel ook de bijdrage van zanger Jan Alfredo Marcolin, beter bekend als Messiah Marcolin, op. Zijn onderscheidende en theatrale tonen maakten hem tot een hoog aangeschreven zanger in de hele metalwereld. Messiah verliet de band na een dispuut met de andere leden in 1991. Bands als Darkthrone, Paradise Lost en My Dying Bride noemen Candlemass vaak als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen.

De jubileumbox bestellen kan HIER.

Image003