... / Story's / Actueel / BLACK MIRRORS waarschuwt voor de teloorgang van de wereld – Nieuwe video van aankomend album nu uit!
Actueel

BLACK MIRRORS waarschuwt voor de teloorgang van de wereld – Nieuwe video van aankomend album nu uit!

Op 18 november 2022 is het eindelijk zover en presenteert de Brusselse alternatieve rockband BLACK MIRRORS in de Brusselse Botanique hun nieuwe album ‘Tomorrow Will Be Without Us’ dat op 4 november verschijnt via Napalm. Vandaag kunnen we alvast genieten van de eerste track (met video) ‘Hateful Hate, I'll Kill You’.

In 2017 pakte de band rond de charismatische zangeres Marcella Di Troia uit met de debuut-EP ‘Funky Queen’. Eén jaar later bevestigden ze de hooggespannen verwachtingen met het full album ‘Look Into The Black Mirror’ dat wordt omschreven als een mix van vuige garagerock, blues, psychedelica en stonerrock. BLACK MIRRORS staat voor een amalgaam van hypnotiserende beats en monumentale gitaarriffs met daarbovenop een ontketende Marcella Di Troia die nu eens zingt, dan weer schreeuwt en tussendoor sensueel fluistert. 

3 BM Credit Tim Tronckoe IMG 0477

Marcella Di Troia - Foto: Tim Tronckoe

Zinkend schip

Ook met de nieuwe song die vandaag verschijnt laat BLACK MIRRORS opnieuw het beste van zichzelf horen. “’Hateful Hate I'll Kill You’ is een van de eerste nummers die we voor dit album hebben geschreven en opgenomen”, laat de band weten. “We voelden dat de song ons echt hielp om het album vorm te geven, omdat het veel verschillende invloeden omvat, zoals Nirvana, Hole, maar ook Queens Of The Stone Age, Jack White of zelfs Radiohead. Het nummer is een schreeuw naar de bittere wereld waarin we leven, een schreeuw naar onze consumptiemaatschappij. Onze prachtige planeet heeft zijn grenzen! We zitten op een zinkend schip. We hebben zoveel levende wezens laten sterven, zelfs laten verdwijnen. We moeten nu meer dan ooit veranderen, we moeten andere wegen inslaan.”

De zesde massa-extinctie

De energie die van de video van ‘Hateful Hate I'll Kill You afstraalt, komt vrij dicht in de buurt van wat je kunt verwachten van een liveshow van BLACK MIRRORS. In de clip legt de band de focus op wat er achter de tekst schuilt. De kleuren, voornamelijk geel en rood, werden gebruikt als symbool voor de verbranding van ons bos, van onze planeet. Een van de outfits die Marcella draagt, is een knipoog naar de laatste massa-vernietiging om ons te waarschuwen voor de ‘zesde massa-extinctie’ die we momenteel meemaken. Aan het einde verandert ze zelfs in een boom om de terugkeer naar de natuur te belichamen.

Nieuw album

BM Albumcvr Tomorrow Will Be Without Us

De albumtitel ‘Tomorrow Will Be Without Us’ verwijst meer dan duidelijk naar het feit dat we de aarde om zeep aan het helpen zijn, denk aan de hebzucht van de ondernemingen, de klimaatverandering, corrupte overheden, ontbossingen, het uitroeien van diersoorten, etc, etc. De plaat, die op 4 november officieel verschijnt, werd geproducet door Alain Johannes die mee aan de basis lag van verschillende bands zoals de alternatieve rockgroep Eleven en in het verleden als muzikant en producer al samenwerkte met onder meer Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures, PJ Harvey, Chris Cornell, Arctic Monkeys, Mark Lanegan en The Desert Sessions.

Tickets voor de releaseshow op 18 november in Botanique, Brussel, vind je HIER.