... / Story's / Actueel / CRIME SCENE - met PC van Toxic Shock en Jerry A van Poison Idea - brengt debuut uit
Actueel

CRIME SCENE - met PC van Toxic Shock en Jerry A van Poison Idea - brengt debuut uit

Sinds een paar dagen ligt 'Dark Tidings', de debuut-EP van CRIME SCENE, in de winkel. De band is het geesteskind van Jerry A. Lang (van de Amerikaanse punkrockband Poison Idea) en Pieter Coolen (van de Antwerpse thrash/crossover-band Toxic Shock). De heren, die elkaar leerden kennen toen Toxic Shock opende voor Poison Idea in Antwerpen, deelden het gevoel van onzekerheid en frustratie van de pandemie en zetten dat om in een vruchtbare samenwerking.

Pieter

Pieter Coolen1 Credits Sandravanwatermeulen

"Ik was gefrustreerd, had veel riffs in mijn hoofd en we konden maanden niet repeteren en geen shows spelen", vertelt Pieter (foto: Sandra Van Watermeulen). “Ik begon echte demo's te maken, niet alleen riffs opnemen op mijn telefoon. Ik stopte veel werk en mijn hele hart in die opnames. Uiteindelijk had ik ongeveer 15 tot 20 nummers klaar. Toen ik merkte dat sommige dingen niet voor Toxic Shock geschikt waren, begon het idee te groeien om nog een band met andere mensen op te richten”.

Jerry

Jerry A2 Credits J.A. Areta Goñi (JUXE)

Na een kort telefoontje kwam Coolen tot de conclusie dat er geen betere zanger zijn visie kon aanvullen dan Jerry A. Lang (foto: J.A. Areta Goñi). Jerry van zijn kant legt uit dat hij altijd al ‘into metal’ is geweest: “Ik hield van de Bay-Area thrash-metal toen die opkwam. Metallica en Exodus, maar ook Venom en Mayhem vond ik leuk. Ik dacht: het klinkt als goede punkrock, maar ze beter kunnen spelen. Betere drummers, meer leads, ... Ik hield van het gevoel en de attitude.”

Dit is slechts het begin

In 2021 bracht het duo een demo-tape uit via Phrenetic Chord Records. CRIME SCENE was gevestigd en er werd verder gewerkt aan wat nu het debuut 'Dark Tidings' is geworden. Jerry onthult: "Met de technologie van vandaag, met internet, is het bijna alsof w samen zijn”, gaat Jerry verder. “COVID dwong mensen om technologie te gebruiken. We konden niet met iedereen in dezelfde ruimte zijn, we moesten ontdekken hoe we daar konden komen. Dit is de toekomst. En ik ben blij er deel van uit te maken".

CRIME SCENE heeft de perfecte verhouding van elementen gecreëerd op het debuutalbum 'Dark Tidings'. Pompende ritmes en krachtige akkoorden worden verenigd door de opmerkelijke teksten van Jerry A en de ethiek van twee hardwerkende artiesten. “Pieter werkt nu aan het opnemen van 6 à 8 nieuwe nummers", merkt Lang op. “Dit eerste album is nog maar het begin van CRIME SCENE."

Tracklist

CRIMESCENE DARKTIDINGS COVER
  1. Crime Scene
  2. Sleep with Gun
  3. Camello
  4. Black Cat
  5. Never Stop