... / Story's / Concerten / BILLY TALENT komt op 5 juni 2024 naar AB Brussel
Concerten

Updated 06/11/2023

Concerten

BILLY TALENT komt op 5 juni 2024 naar AB Brussel

BILLY TALENT kondigde zojuist nieuwe Europese data aan voor hun internationale tournee van volgende zomer, waaronder ook een bezoek aan België. De legendarische punkrockband uit de jaren nul komt op woensdag 5 juni naar Ancienne Belgique. De ticketverkoop start op donderdag 9 november om 10.00 u via livenation.be.

De Canadese band, in 1993 in Ontario opgericht onder de naam Pezz en in 1999 omgedoopt tot BILLY TALENT, heeft zich gevestigd als een alternatief rockfenomeen en bouwde hun succes op rond krachtige nummers als 'Red Flag' en 'Fallen Leaves'. In 2003 bracht de band hun gelijknamige debuutstudioalbum uit, waarbij ze een puur punkrock artistieke richting insloegen. Het werd meteen een groot succes, vooral dankzij de singles ‘Try Honesty’, ‘The Ex’ en ‘Nothing to Lose’. Benjamin Kowalewicz, Ian D'Sa, Jonathan Gallant en Aaron Solowoniuk bouwden voort op hun succes en brachten tot 2016 een reeks albums uit.

Billytalent Press (1)

‘Afraid of Heights’ is hun laatste plaat in samenwerking met Aaron, die de band tijdelijk verliet na een aanslepende ziekte. Samen met Jordan Hastings duurde het zes jaar voordat de band weer op de rails stond met een nieuw album, ‘Crisis of Faith’, dat verscheen in 2022. Een terugkeer naar hun roots, trouw aan de muziek van het begin, maar niet bang om nieuwe horizonten te verkennen. In het verlengde hiervan besloot BILLY TALENT 'Live at Festhalle Frankfurt' uit te brengen. Geproducet door Ian D'Sa en gemixt door Eric Ratz, is dit het eerste live-album sinds ‘666’, uitgebracht in 2007. Het album is afgelopen november opgenomen in de iconische Duitse concertzaal en omvat 21 nummers uit de hele carrière van de band.

Start ticketverkoop: donderdag 9 november om 10.00 u via livenation.be.